Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: eerste Doppelmayr TRI-Line liftsysteem ter wereld in Zwitserland

© Doppelmayr

Wintersportredacteur

In september 2022 kondigde liftbedrijf Doppelmayr een nieuw liftsysteem aan: TRI-Line. Verschillende voordelen zijn gecombineerd en als we de voorspellingen moeten geloven wordt het revolutionair. In het skigebied Hoch Ybrig is de bouw van het bergstation van de nieuwe skilift met dit systeem inmiddels begonnen. Hoe dat eraan toe gaat? Je leest het in deze bouw-update.

Het liftsysteem: TRI-Line van Doppelmayr

De ontwikkelingen van TRI-Line komen voort uit de twee liftsystemen van Doppelmayr, de D-Line en de 3S, die de afgelopen jaren zijn gebruikt. Voordelen die worden overgenomen voor het nieuwe kabelbaansysteem zijn onder ander de hoge betrouwbaarheid en comfort bij het verlaten van het liftstation. Daarnaast komen er nieuwe ontwikkelingen bij, zo is er bijvoorbeeld plek voor maximaal 20 personen per gondel en de transportcapaciteit gaat omhoog tot 8000 personen per uur. Ook noemt Doppelmayr dat het compacte ontwerp een kleinere ecologische voetafdruk zal hebben, dat er minder onderhoud nodig is en dat de lift in verhouding goedkoper is qua aanschaf.

➡️ Lees meer over dit nieuwe liftsysteem en de verschillen met andere systemen!

Nieuwe lift in Hoch Ybrig

Het eerste TRI-Line systeem van Doppelmayr komt in het Zwitserse Hoch Ybrig. De 55 jaar oude Weglosen-Seebli Luftseilbahn is afgebouwd en er komt een nieuw model. Deze ontwikkeling zijn de afgelopen weken gestart! Het skigebied deelt de eerste beelden van de bouw op social media.

Bouw-update

Momenteel wordt er gewerkt aan de draagconstructie van het bergstation. Daarna is de aandrijving aan de beurt. Een internationaal team met installateurs van Doppelmayr Seilbahnen GmbH, Inaunen-Schättti AG en Garaventa AG komen samen voor deze klus. De bouw loopt volgens planning, volgens de laatste berichten in de media is de lift in 2025 klaar voor gebruik.

Feiten & cijfers van de nieuwe lift

Benieuwd naar nog meer feitjes over deze bijzondere nieuwe lift? Dit is wat we tot nu toe weten!

  • Lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 20
  • Hoogte dalstation: 1040 meter
  • Hoogte bergstation: 1465 meter
  • Lengte traject: 1773 meter
  • Hoogteverschil: 425 meter
  • Snelheid: 7 meter per seconde
  • Duur rit: 4:40 minuten
  • Capaciteit: 1600 personen per uur

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in