Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: alles over de nieuwe Schnalstaler Gletscherbahn

Wintersportredacteur

Sinds begin september is de gondellift op de Schnalstaler Gletscher gesloten. Bovenop de gletsjer is er een grote vernieuwing aan de gang bij de Schnalstaler Gletscherbahn. Pas in december kun je hier de lift omhoog pakken, skiseizoen 2023/2024 is hier dus een stuk korter dan normaal. Inmiddels gaan de werkzaamheden van de nieuwe Schnalstaler Gletscherbahn gestaag door en schiet het al aardig op!

De nieuwe Schnalstaler Gletscherbahn

In april begonnen de renovatiewerkzaamheden op de Schnalstaler Gletscher al en sinds september is de lift helemaal gesloten. De volledige kabelbaantechnologie wordt vervangen en slechts enkele delen van de oude lift blijven bestaan. Waarom er zo’n grote verandering wordt doorgevoerd? De extreme weersomstandigheden op de gletsjer zijn de grootste reden. De nieuwe Schnalstaler Gletscherbahn krijgt een breder traject, verbeterde steunen en een nieuwe aandrijving die beter functioneert bij uitdagende weersomstandigheden. Daarnaast krijgt de lift ook compleet nieuwe gondels. Dit is voor wintersporters de meest zichtbare verandering! De opening staat gepland voor 23 december 2023.

De nieuwe gondels

In plaats van blauwe gondels heeft de nieuwe Schnalstaler Gletscherbahn vanaf december rode bakjes. De volledig nieuwe glazen cabines zijn verwarmd en 30% groter dan de oude gondels. Er kunnen dus meer mensen per uur omhoog vervoerd worden, de capaciteit is opgeschroefd tot 800 personen per uur. In elke gondel passen straks maar liefst 80 personen.

Hoe het nu is bij de nieuwe Schnalstaler Gletscherbahn?

Inmiddels wordt er volop gewerkt aan de nieuwe draagkabel van de Schnalstaler Gletscherbahn. In september is de grote rol met de 2610 meter lange en 43 ton zware kabel geleverd. In oktober is de montage begonnen. Met een helikopter is de kabel naar de eerste steunen gebracht en vervolgens teruggetrokken naar het dalstation.

Opening skigebied

Normalerwijs loopt het skiseizoen op de Schnalstaler Gletscher (ook wel: Val Senales) van vroeg in de herfst tot begin mei. Maar het aankomende winterseizoen is dus aanzienlijk korter. De pistes bij het dal openen in het winterseizoen 2023/2024 wél eind november. Als alles volgens planning verloopt kun je vanaf december ook je ski’s onderklikken op het bovenste gedeelte van de Italiaanse gletsjer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in