Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Bouw Nebelhornbahn met 6 maanden vervroegd

Wintersportredacteur

In het Duitse Oberstdorf is vandaag groot nieuws bekendgemaakt. De bouw van de nieuwe Nebelhornbahn is namelijk met bijna 6 maanden vervroegd vanwege het coronavirus. Daarmee is de lift ook al een stuk eerder klaar dan gepland.

Onlangs schreven we nog over de bouw van de lift en de daarmee gepaard gaande sluiting van het deelskigebied komende winter. Het skigebied op de Nebelhorn blijft nog steeds dicht komende winter, maar de nieuwe lift is dan in ieder geval voor het volgende zomerseizoen klaar.

Tijd benutten

Na het aankomende zomerseizoen stond de sloop van de oude en de bouw van de nieuwe Nebelhornbahn op de planning. Omdat de lift nu vanwege het coronavirus toch nog niet open mag, heeft de Nebelhornbahn-AG ervoor gekozen om de werkzaamheden te verplaatsen. Bijna zes maanden eerder dan gepland is er nu gestart om zo toch nog iets te hebben aan de verplichte sluiting van de lift.

Eerder beginnen is eerder klaar

De nieuwe lift zou eigenlijk pas in de zomer van 2021 gereed zijn, maar de nieuwe planning zorgt ervoor dat al met Pasen 2021 de lift klaar moet zijn. Daarmee kan de liftmaatschappij na de coronacrisis met een nieuwe lift het volgende zomerseizoen in gaan. Elk nadeel heeft zo z’n voordeel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in