Nieuwsalert per mail ontvangen

BMX in de sneeuw? Huur een Snowscoot!

De dinsdagochtend staat zoals gewoonlijk weer in het teken van een leuke wintersportactiviteit. Vandaag gaan we het hebben over de adrenaline sport Snowscoot. Een wintersportactiviteit die je minder frequent ziet terugkomen op de piste dan bijvoorbeeld een skifox of airboard. De wintersportliefhebbers die regelmatig in het skatepark te vinden zijn, zullen er wel eens van gehoord hebben. De Snowscoot maakt namelijk de ideale combinatie tussen een BMX, crossgevoel en de snelheid van snowboarden mogelijk.

De eerste Snowscoot werd ontwikkeld in 1990 met als doel het gevoel van fietsen te combineren met mooie besneeuwde afdalingen. De combinatie van een frame en een vork van staal, aluminium of titanium zorgt er voor dat de kwaliteit voldoet aan de hoogste eisen. De bestuurder staat op het loopvlak en zorgt voor het ideale evenwicht.

Jammer genoeg heeft de Snowscoot nog weinig naamsbekendheid onder het wintersportend publiek. Verwacht wordt dat de komende jaren de populairiteit zal toenemen. Maar wat gaat dit apparaat zo fascinerend maken in de toekomst?

Door de grote brede loopvlakken onder de Snowscoot kan er makkelijk door verschillende sneeuwcondities gesneden worden. De techniek is in vergelijking met skien of snowboarden een stuk makkelijker te leren.

Het gebruik van een Snowscoot heeft niet zo een grote belasting op de been gewrichten, waardoor het voor alle leeftijden  en niveaus geschikt is. Het is wel noodzakelijk om een cursus te nemen van twee uur waar de techniek kort wordt uitgelegd. Hierdoor kun je sneller de pistes af en mooier de bochten snijden.

Uiteraard worden er ook wedstrijden met Snowscoots gehouden. Bekijk hier hoe dat er aan toe gaat:

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in