Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bizarre video: skiën tijdens een aardbeving in Australië

Strak geprepareerde piste

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ja, je leest het goed: er is een video naar buiten gekomen van mensen die in Australië aan het skiën zijn op het moment dat er een aardbeving plaatsvindt. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar bizarre beelden zijn het wel. Op de video, die opgenomen is in Mt. Buller, is te zien hoe de omgeving staat te schudden terwijl er mensen naar beneden skiën. Ook voor de skiërs moet het een bizarre ervaring geweest zijn!

Er zijn maar weinig mensen die kunnen vertellen dat ze geskied hebben terwijl de aarde stond te schudden. Toch is er nu een handjevol mensen die dat wel kan. Zou jij zo’n verhaal geloven als je het hoort?

Aardbeving in Mt. Buller

Afgelopen woensdag werd de Australische staat Victoria opgeschud door een aardbeving. Het centrum van de aardbeving lag in de buurt van Mansfield, zo’n 200 km van Melbourne. Om 09.15 uur lokale tijd kwam de eerste aardbeving met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter, gevolgd door nog een om 09.33 uur met een kracht van 4 en tot slot nog een om 09.54 uur met een kracht van 3,2. De bewoners van Victoria meldden de sterke schokken en kantoren werden ontruimd. Ook in verschillende skigebieden waren de aardbevingen voelbaar, waaronder in Mt. Buller. Verschillende camera’s in het gebied hebben de aardbeving vastgelegd, zoals te zien is op de beelden hieronder. Het moet een bizarre ervaring zijn geweest: een aardbeving voelen tijdens het skiën.

Wel schade, geen gewonden

De aardbevingen in de staat Victoria, waar de meeste skigebieden van Australië liggen, heeft de nodige schade aangericht aan gebouwen. De precieze schade moet nog worden opgemaakt, maar de berichten uit Melbourne meldden al verschillende plaatsen waar de aardbeving schade had toegericht. Gelukkig zijn er, voor zover bekend, geen gewonden gevallen. De autoriteiten waarschuwen wel voor eventuele naschokken die nog kunnen komen. Het was de grootste aardbeving in Australië sinds 1997.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in