Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bizarre video: op mountainbike de Streif naar beneden knallen

Op mountainbike de Streif naar beneden

© Philip Platzer / Red Bull Content Pool

Wintersportredacteur

Het Hahnenkammweekend begint met een bizarre video. Mountainbiker Fabio Wibmer heeft namelijk een bizarre video gepost vanaf de Streif. Geheel in z’n eigen stijl knalt hij in de video niet op ski’s, maar op de fiets van de gevaarlijkste helling van het World Cup circuit naar beneden.

“Wat een gek”

Ik keek vannacht op m’n telefoon – niet omdat ik toen nog in de après-ski stond – en zag de titel van de video en dacht meteen “wat een gek”. Fabio Wibmer is een van ’s werelds beste fietsers in zijn genre, dus bij het lezen van de titel “THE STREIF – Fabio Wibmer”, weet je meteen dat het niet om een grap gaat. En dat het geen grap is laat hij zien in de video. Hij doet het echt, naar beneden knallen van de Streif…

Op je fiets de Streif af – wie doet dat nou?

De video is uiteraard in samenwerking met Red Bull opgenomen en is weer van topkwaliteit. Net zoals de fietskunsten van Wibmer. Dit is zo’n video waar iedereen over praat, dus je moet ‘m echt even kijken. Want welke idioot gaat er nou met meer dan 100 km/u op z’n fietsje van een skihelling waar zelfs de skipro’s het zwaar hebben?

Droom in vervulling

Wibmer vervulde een lang gekoesterde droom toen hij met zijn mountainbike de iconische Streif afdaalde, waarbij de halsbrekende snelheid van 107 km/u haalde. Hij maakte drop jumps met een verticale drop van 14 meter en een maximale sprongafstand van 36 meter en liet weer even zien waarom hij hierin gewoon de beste is.

Idee was geboren

Wibmer groeide op op slechts een uur afstand van Kitzbühel en herinnerde zich hoe hij skisterren de Streif af zag denderen tijdens de prestigieuze Hahnenkamm wedstrijden: “Elke winter keek ik met mijn familie naar de Streif. Een van de meest memorabele momenten voor mij was de zogenaamde ‘Wall Ride’ op het veiligheidshek van de Steile Helling door Bode Miller in 2008. Het had een enorme impact op me en daar kwam dit idee vandaan, want ik wilde hetzelfde gevoel krijgen als hij, maar dan met mij op een fiets.”

Bekijk de video

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in