Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Belangrijke trends uit het wintersport onderzoek 2023/2024

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Enkele weken geleden vroegen we jullie medewerking bij ons jaarlijkse wintersport onderzoek dat we samen met Snowplaza doen. Ruim 2000 van jullie deden mee, wat een flink aantal is. Reuze bedankt voor het invullen van de enquête! In dit artikel enkele opvallende trends die uit ons onderzoek naar voren zijn gekomen.

We gaan vaker, maar ook korter op wintersport

Een duidelijk trend uit het wintersport onderzoek 2023/2024 is dat we gemiddeld vaker, maar ook korter op wintersport gaan. 16% van de respondenten geeft aan dat ze momenteel vaker naar de sneeuw in vergelijking tot de afgelopen vijf jaren, waarbij we de ‘coronawinters’ niet meetellen. Waarom we vaker gaan? Vooral omdat we gewoon meer in de sneeuw willen zijn, maar een deel geeft ook aan omdat de financiën het toelaten. 8% zegt tegenwoordig korter op wintersport te gaan, waarbij een derde als reden aangeeft dat een kortere wintersport gewoon net zo leuk is als een langere. Bijna een kwart zegt korter te gaan wegens financiële redenen.

Later boeken om weer- en sneeuwcondities af te wachten

Hoewel ruim 60% van de respondenten aangeeft zijn of haar vakantie rond dezelfde tijd te boeken als voorgaande jaren, zegt ook 21% dat ze tegenwoordig langer wachten met het reserveren van een wintersport. Van de mensen die langer wachten, zegt 43% dit te doen omdat ze de weersverwachting en/of sneeuwcondities willen afwachten.

Online skipas

Het kopen van een online skipas wordt steeds populairder. Inmiddels koopt 15% zijn of haar skipas vooraf online. Hoe meer korting we online krijgen, hoe vroeger we bereid zijn er eentje te kopen. Wanneer we binnen een week voor vertrek een skipas kopen vinden we 5% korting prima. Krijgen we 30% korting op een skipas dan zijn veel mensen bereid meer dan 6 maanden voor de wintersport een skipas online aan te schaffen.

Nog nooit gedaan maar wel proberen? Sneeuwscooter rijden!

Hoewel het overgrote deel van de respondenten (84%) vooral gaat skiën tijdens de wintersport, hebben we wel zin om ook andere dingen te proberen. Hierbij staat een ritje op een sneeuwscooter duidelijk bovenaan de wish list: 22,5% zou dit wel eens willen doen. Ook een tocht met een hondenslee 14,3%, sneeuwschoenwandelen (9,6%) en toerskiën (9,6%) zijn activiteiten die veel wintersporters wel eens zouden willen doen. 5,1% wil wel een keer ziplinen, 5% wandelen met fakkels en 4,3% zou de smalle langlauflatten wel eens willen onderbinden.

Benieuwd naar meer resultaten van het onderzoek? Lees dan ook het artikel op Snowplaza.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in