Nieuwsalert per mail ontvangen

© Alaska State Troopers

Avonturier na 23 dagen in ijskoud Alaska levend gevonden

Wintersportredacteur

Een hele dag op de skipiste staan kan onwijs koud zijn. Maar vanaf nu geen gezeur meer. De 30-jarige Tyson Steele overleefde in temperaturen tot wel -40 °C. De avonturier werd na 23 dagen levend in het ijskoude Alaska gevonden.

Brand

Tyson Steele trok er halverwege december op uit met zijn hond. Het idee was om een paar dagen te wandelen in de prachtige witte natuur van Alaska. Dit liep echter anders als verwacht… Tijdens het vuur stoken in het houten hutje waar Tyson verbleef ging er iets mis. Er ontstond brand en binnen de kortste keren stond het houten hutje in lichterlaaie.

Labrador Phil

Tyson kon aan de brand ontkomen en was in staat nog snel een slaapzak en wat levensmiddelen van zijn bed mee te grissen. De doodsbange hond Phil die zich in een hoekje had verstopt kon helaas niet meer gered worden. Vanaf dit moment stond de avonturier er helemaal alleen voor.

Overleven

Met de weinige bezittingen die hij nog had, besloot de man richting de bewoonde wereld te lopen. In de ruige natuur van Alaska en de slechte weersomstandigheden bleek dit echter onmogelijk. De eerste paar dagen sliep de avonturier in zelf gebouwde ijshutten en al bestaande ijsgrotten. Het enige voedsel dat Tyson nog had was ananas uit blik, en ondanks zijn fruitallergie leefde hij hier dagen op.

Ook interessant: Nederlanders leggen freeride avontuur in Alaska vast

SOS

Na enkele dagen kon de man aan de rand een meer een provisorisch tentje bouwen. Naast zijn tentje schreef hij de tekst ‘SOS’ in de sneeuw. In de hoop dat een helikopter hem zou vinden. En dat gebeurde! Na 23 dagen in de wildernis van Alaska werd deze survivor door de Alaska State Troopers gevonden. Hieronder een video van dat moment.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in