Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Automobilist wil skischans in Oberstdorf bekijken en komt vast te zitten in het bos

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Sommige mensen volgen blind hun navigatie en belanden op de raarste plekken, anderen doen dat al uit zichzelf. Een automobilist in het Duitse Oberstdorf wilde de skischans daar bezoeken en reed op gevoel richting de schans. Dit ging echter niet helemaal goed, waardoor de bestuurder uiteindelijk met auto en al diep in het bos belandde.

Rijden ‘op gevoel’ ging niet helemaal goed

De skischans in Oberstdorf is niet zomaar een schans, het is een skivliegschans. Hierbij springen, of zeg maar gerust vliegen, de atleten verder dan bij een gewone skischans. Niet zo gek dat hier jaarlijks veel toeristen een kijkje willen nemen. Zo ook maandagmiddag. Een automobilist wilde de schans bezoeken en besloot daar op gevoel, dus zonder navigatie, heen te rijden. Dat ging alleen niet helemaal goed. Hij belandde op een wandel- en langlaufpad in een beschermd natuurgebied. Hij nam een afslag te vroeg en belandde diep in het bos. Aanvankelijk kon de automobilist nog wel verder rijden, maar uiteindelijk kwam hij vast te zitten in de sneeuw. Er moest een tractor opgeroepen worden om de auto uit de sneeuw te trekken. Gelukkig raakte er niemand gewond en kwam ook de auto schadevrij uit de situatie.

Skivliegschans Oberstdorf

Oberstdorf is een grote bestemming als het gaat om skispringen en skivliegen. Jaarlijks is de ‘gewone’ skischans in de Audi Arena onderdeel van de bekende Vierschansen-tournee en ook de skivliegschans heeft al heel wat topatleten mogen ontvangen. Komend weekend staat hier zelfs weer een Skivlieg World Cup op de planning. Behalve dat er dus heel wat spektakel op sportgebied is te zien, kun je de vliegschans ook bezoeken. Je kunt een rondleiding volgen en soms wordt er zelfs een demonstratie gegeven.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in