Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Australië: deze skigebieden gaan niet meer open dit winterseizoen vanwege COVID-19

Wintersportredacteur

De directie van de skigebieden Falls Creek en Hotham heeft besloten dit winterseizoen niet meer open te gaan. Eerder deze winter (onze zomer) sloten de skigebieden al vanwege coronamaatregelen in het land, maar de hoop was nog dat de liften opnieuw geopend konden worden.

De aankondiging van de sluiting kwam in navolging van regels opgelegd door de overheid. De coronasituatie in Australië en met name in de staat Victoria is op dit moment niet best en daarom heeft de overheid actie ondernomen. Inwoners moeten zoveel mogelijk thuisblijven en mogen enkel naar buiten met een mondkapje op.

Al gesloten

De skigebieden werden begin juli al gesloten in verband met corona. De sluiting zou toen tot minimaal 19 augustus duren. Aangezien de coronatrend nog niet de goede kant op gaat, zijn de gebieden in de staat Victoria echter genoodzaakt tot minimaal 13 september gesloten te blijven.

Niet meer open

Zo’n lange sluiting markeert ook meteen het einde van het seizoen. Pete Brulisauer, COO van het bedrijf achter de twee gebieden zegt daarover het volgende: “Wij zijn teleurgesteld om op deze manier het einde van het seizoen aan te kondigen en danken onze teams en de bedrijven in de locale gemeenschap die allemaal hard hebben gewerkt om open te gaan deze winter. We willen ook onze trouwe gasten bedanken voor hun geduld en begrip; we kijken ernaar uit om hun te verwelkomen in onze skigebieden in het seizoen van 2021.” Normaal gesproken duurt het skiseizoen in Australië tot eind september, begin oktober.

Hopelijk geen voorbode

Wij hopen ontzettend dat de ontwikkelingen in Australië geen voorbode zijn van hoe ons wintersportseizoen eruit gaat zien. Laten we met z’n allen ons best doen om de coronacijfers naar beneden te krijgen. Alleen dan kunnen we deze winter weer doen wat we allemaal het liefste doen: over de sneeuw naar beneden glijden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in