Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Astronauten in de Franse sneeuw in Tignes voor experiment

Wintersportredacteur

In het Franse Tignes is op dit moment een bijzonder project aan de gang. De startup Spartan Space test een machine met een simulatie van een missie naar de maan. De omstandigheden in de koude sneeuw zijn ideaal om de reis voor te bereiden en alle systemen te testen. Hoe dat eruit ziet? In dit artikel delen we een video met je.

Astronauten in Tignes

Het bevroren meer in het skigebied van Tignes is de ideale plek voor het bedrijf Spartan Space om allerlei dingen te testen. In het skigebied ligt veel sneeuw, het is koud en ook kunnen ze gebruikmaken van het kratervormige meer. De hele setting lijkt een beetje op een sciencefictionfilm, met de astronauten in pak, een schotelvormige machine en het witte landschap.

Experiment

Wat men test? De directeur van de start-up legt uit dat het experiment bedoelt is om alle subsystemen van de EUROHAB te testen. Zo kunnen de astronauten ondervinden hoe het is om te overleven met de levensonderhoudende systemen van deze machine. Ook onderzoekt het bedrijf verschillende mogelijkheden voor de astronauten. Zo kunnen ze ervaren hoe het is om te slapen en werken is een soortgelijke omgeving als op de maan.

EUROHAB

De machine die in Tignes wordt getest, is ontworpen met als doel huisvesting te bieden in extreme gebieden, zoals op de maan. Drie jaar geleden werd de EUROHAB ontworpen. Als alle testen positief worden afgesloten, dan gaat men dit leefgebied waarschijnlijk in 2030 gebruiken voor missies naar de maan.

Zo ziet het eruit in Tignes

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in