Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Arlbergpas vannacht uren gesloten vanwege twee lawines

Wintersportredacteur

De Arlbergpas tussen Vorarlberg en Tirol, de L197, was afgelopen nacht uren gesloten. In een tijdsbestek van ruim een uur vonden er twee lawines plaats in de regio. Hierdoor raakte de weg voor een deel bedekt met sneeuw. Inmiddels is de Arlbergpas na inspectie weer vrijgegeven voor verkeer.

Twee lawines

Tot 5.00 uur vanochtend was het niet mogelijk om de Alrbergpas over te steken. Op de weg tussen Tirol en Vorarlberg kwamen gisteravond twee lawines naar beneden. De eerste lawine gebeurde rond 20.00 uur bij Lech am Arlberg. De weg raakte voor een groot deel begraven door de grote sneeuwhoeveelheden. Tegen 21.10 uur rolde de tweede lawine boven de Arlbergpas van de berg. Ongeveer 20 meter van de weg werd 2,5 meter onder de sneeuw begraven door deze lawines. Gelukkig is er niemand betrokken of gewond geraakt.

Arlberpas tijdelijk gesloten

Sinds 22.30 uur gisteravond was de Arlbergpas tussen St. Christoph am Arlberg en Alpe Rauz gesloten voor veiligheidsredenen. Vanochtend vroeg, rond 5.00 uur, werd de weg weer vrijgegeven na een inspectie van de lawinecommissie.

Lees ook: Auto vast op fietspad Fernpass na poging tot file vermijden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in