Nieuwsalert per mail ontvangen

Apres ski drank van het jaar

Als skileraar ben je een wandelend vvv-kantoor. Door iedereen word je aangesproken als je zo’n opvallend pak draagt. De weg naar de lift, naar de skibus, naar de beste après-ski en de beste drankjes uit het gebied moet je kennen.  Dat is dan ook de reden dat je als skileraar verplicht bent om elk jaar de nieuwe après-ski shots te proberen. De afgelopen dagen hebben we flink getest in het Après Ski Paleis in Hinterglemm en we hebben een winnaar. 

De shot staat in de kroeg op de kaart onder de naam ‘Stroopwafel’. Drie keer raden waar het naar smaakt, juist stroopwafel. Heerlijk bij de koffie, maar natuurlijk net zo goed in de après-ski. Hoewel ik normaal gesproken niet zo van de shots ben, glijdt deze gemakkelijk naar binnen.

Al jaren staat het Paleis van de Lawineboys (Als we gaan, Joost, Sex Met Die Kale) bekend om de beste après-ski uit het gebied, met de beste artiesten en ook de beste shots. Het Appeltaartje is bijvoorbeeld al jaren favoriet. De Stroopwafel is één van de nieuwe aanwinsten dit jaar en doet het direct goed. Ik nodig jullie daarom graag uit om het feest en de shot hier te ervaren.

Heb je geen tijd, geen geld of vrienden die persé ergens anders willen skiën, dan is dat zeker een gemis. Gelukkig kun je de smaak van de Stroopwafel ook in Nederland ervaren. Eén van de belangrijkste ingrediënten is namelijk ‘t Nipperke’, een likeur uit Brabant. Daar wordt het ook wel ‘De Smaak van de Kempen’ genoemd. Een aanrader dus…

Meer info in Hinterglemm, of via http://www.nipperke.com/

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in