Nieuwsalert per mail ontvangen

All-Weather sneakers voor op wintersport

Tot vorig seizoen heb ik al mijn tijd in de sneeuw rondgelopen op sneakers. Nike, Adidas, Converse, Botticelli, ik heb het allemaal geprobeerd met hetzelfde resultaat. Vijftig weken lang heb ik koude en natte voeten gehad in de aprés-ski, op weg naar de piste en tijdens het rodelen. Vorig jaar had ik daar genoeg van en heb ik echt winterschoeisel in de vorm van boots gekocht. Net even te vroeg blijkt nu. Forsake heeft all-weather sneakers ontwikkeld die je voeten in alle omstandigheden droog en warm houden en er nog eens goed uitzien ook. 

Het bedrijf
Forsake is opgericht door twee studievrienden met een passie voor het buitenleven, die net als ik een goed paar schoenen misten. De heren werkten in skigebieden in de Rocky Mountains en waren op zoek naar waterdichte schoenen die zowel outdoor als casual gedragen konden worden. Zij wilden schoenen die zwaar weer aankonden, maar niet afdeden aan comfort, prestatie en stijl. Vooral het laatste punt bleek lastig te realiseren. Zoek zelf maar eens in de winkel naar een paar bergschoenen die je zonder schaamte aan kan doen naar een verjaardag. Onder de naam Forsake hebben de voormalige skibums zelf drie producten geschapen die aan hun eisen voldoen.

De schoenen
The Hiker, The Pilot en The Thurston. De drie unisex modellen die Forsake op de plank heeft staan. Alledrie voorzien van een waterdicht membraan, premium leather, geplakte naden, dichte voorflap, anatomisch voetbed, schokdempende zool en stabiele zijkanten. Bij de ontwikkeling van de schoenen zijn de beste outdoor schoenen en sneakers bestudeerd en het beste van beide werelden is in de Forsakes bij elkaar gekomen. Hieronder vind je het resultaat.  De modellen zijn overigens ook in andere kleuren beschikbaar.

Steun de productie
Helaas voor ons wintersporters zijn de schoenen nog niet in de winkel te koop. Voordat de schoenen in productie worden genomen heeft het bedrijf uit Boston geld nodig. Via Kickstarter roepen de skivrienden fans op om hen te steunen. Als zij voor 21 december $100.000 dollar aan steun hebben ontvangen gaat de productie van start en wordt de eerste lichting schoenen in april 2013 thuisbezorgd. Met nog 32 dagen te gaan staat de teller op 447 helpende handen die voor $46.009 hebben geïnvesteerd. Een paar schoenen kost je $95  + $20 verzendkosten naar Nederland, mits er genoeg geld wordt opgehaald. Ben je geinteresseerd, kijk dan op de Kickstarter pagina en steun die gasten.

Elevator Pitch
Om de schoenen aan potentiële investeerders te promoten hebben de jongens altijd een elevator pitch paraat. Maar omdat het niet om gewone schoenen gaat hebben zij er ook geen gewone elevator pitch van gemaakt. Het is een skydive pitch geworden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in