Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Acrobaten doen bizarre kunstjes op gondel

Wintersportredacteur

Afgelopen dinsdag stond het Zwitserse skigebied Les Diablerets in het teken van bijzondere kunsten op grote hoogte. Hopelijk heb je geen hoogtevrees, want ik ben bang dat je anders met zweethandjes naar de video’s kijk. Heel bizar wat deze acrobaten kunnen op een gondel!

Acrobaten op de gondel

Om de heropening van het gebied te vieren, hebben ze in Les Diablerets iets bijzonders bedacht. Op dinsdag 23 juni vond de ‘Glacier 3000 Air Show‘ plaats. Een spectaculaire show vol acrobatische kunsten op de kabels van de gondel naar de Glacier 3000. Niet alleen om te vieren dat de weg naar normaal weer is opengegaan, maar ook om de acrobaten in het zonnetje te zetten. Ook zij hebben lang moeten stilzitten door de coronacrisis. Alle evenementen staan op dit moment op een laag pitje en dus verdient iedereen wel wat steun. Met deze actie heeft het skigebied niet alleen een gave show neergezet, maar ook meerdere records verbroken.

Zonder bescherming

Met kippenvel en zweethandjes kijk ik naar de beelden in onderstaande video. Het is echt bizar om te zien hoe de acrobaten de grote hoogtes trotseren. Zonder bescherming of enige vorm van zekering balanceren ze op de kabels van de gondel. De één wandelt eroverheen alsof het de normaalste zaak van de wereld is, de ander hangt in een soort touw onder de lift en weer een ander fietst wiebelend omhoog. Bizar! Kijk zelf maar!

>>> Bekijk hier de live-uitzending van de complete show <<<

Wintersport in Les Diablerets

Les Diablerets is een redelijk onbekend skigebied in het Franstalige deel van Zwitserland, niet ver van het Meer van Genève en Gstaad. Je hebt hier toegang tot ruim 100 km aan pistes, verdeeld over drie skigebieden. Dankzij de aanwezigheid van Glacier 3000 is het skigebied ontzettend sneeuwzeker. Je hebt hier een ruime keus aan pistes. Van brede blauwe afdalingen tot pittige rode en zwarte pistes. Gevorderde wintersporters mogen de Combe d’Audon afdaling absoluut niet overslaan. Dit is één van de steilste zwarte pistes in de regio.

Het skigebied heeft genoeg te bieden voor ieder type wintersporter. Van skiën tot fijne berghutten, après-ski en leuke activiteiten. Fijn weetje: kinderen skiën hier tot 9 jaar gratis!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in