Nieuwsalert per mail ontvangen

Aanleg waterreservoir Sudelfeld gaat door

De strijdt om de bouw van een enorm waterreservoir in skigebied Sudelfeld tegen te gaan is tevergeefs geweest. De rechtbank heeft deze week beslist dat de bouw gewoon mag doorgaan en dat het waterreservoir, dat voor de watertoevoer van 250 nieuwe sneeuwkanonnen moet zorgen, gerealiseerd zal worden.

Milieuactivisten hebben maandenlang geprotesteerd tegen de bouw van het waterreservoir in het Beierse skigebied Sudelfeld. De rechtbank VGH heeft de klacht van de Duitse Alpine Club (DAV) en het Federale Natuurbehoud (BN) afgewezen. Het waterreservoir zal een capaciteit hebben van 150.000 kubieke meter water. “Wij zijn teleurgesteld en vinden dat onze argumenten niet adequaat zijn behandeld”. Aldus Hans Peter mair van de DAV.

Natuurbeschermers zien een enorme verloedering van de natuur en vinden de aanleg van het reservoir onnodig, omdat op de lange termijn in de lager gelegen gebieden skien toch niet meer mogelijk is. De Rechtbank vond daarentegen dat de garantie van sneeuw van essentieel belang is om de toeristen in het gebied te behouden. Dit resulteert tenslotte weer in economische kracht en werkgelegenheid.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in