Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

95 jaar en nog steeds een koning op de piste!

Wintersportredacteur

Is jouw opa nog fit? Gaat hij mee op wintersport? Als het aan meneer Obermeyer ligt kan elke man nog tot zijn 95ste skiën. Voorwaarde: wekelijks zwemmen, letten op je voeding en uren doorbrengen in de fitness.

Herr Obermeyer is opgegroeid in Duitsland en was een ervaren skier en bergbeklimmer. Hij verhuisde naar Aspen in 1947 en begon zijn eigen skimerk. Lekker buiten en boven op de berg bezig zijn was de ideale manier om zijn ski’s te testen. De heer op leeftijd geeft toe dat hij niet meer de kunsten vertoont die hij deed toen hij een jaar of twintig was, maar dat hoeft ook helemaal niet meer als je een leeftijd hebt bereikt van 95 jaar. Hij probeert iedere dag twee uurtjes te skiën, mocht er natuurlijk genoeg sneeuw liggen.

Vanwege zijn levensstijl heeft Aspen Ski Company meneer Obermeyer een levenslange skipass gegeven. Met zijn acht paar ski’s zal hij de winter wel weer doorkomen. In de zomer blijft hij fit door een strikt dieet te volgen en zwemt hij vijf keer in de week. Maar ook traint hij zijn benen keihard in de fitness. Diepe respect en laten we hopen dat we allemaal nog zo fit zijn op die leeftijd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in