Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

6 pistes in Zell am Ziller die je niet mag missen

© Zillertal Arena

Wintersportredacteur

Waarschijnlijk ben je op de hoogte van het bestaan van het bekende skigebied Zillertal Arena en de bijgelegen dorpen. Zell am Ziller is een bekend wintersportdorp voor Nederlanders en echt de moeite waard om je wintersport naartoe te boeken. Dit uitgebreide skigebied heeft tal aan mogelijkheden en soms is het moeilijk om hierdoor het overzicht te bewaren. Daar kunnen we je bij helpen met dit lijstje van pistes in Zell am Ziller je echt niet wilt missen.

Wintersporten in Zell am Ziller

Het wintersportdorp Zell am Ziller is onderdeel van de Zillertal Arena. Samen met de plaatsen: Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml-Hochkrimml bestaat dit skigebied uit 150 km aan pistes en 52 liften. Je kunt hier skiën tot een hoogte van 2500 meter, waardoor er in de winter bijna altijd sneeuwgarantie is. De Zillertal Arena heeft veel faciliteiten waardoor zowel jong als oud zich hier prima kan vermaken. In totaal zijn er 31 hutten en restaurants waar je heerlijk kun eten. Daarnaast zijn er zes rodelbanen, vele mogelijkheden voor skiles en enkele snowparks verdeeld over dit skigebied. Aan het einde van de dag nog niet genoeg geskied? Dan kun je vanaf december tot maart Moonlight skiën. In maart kun je de donderdag en zondag extra vroeg beginnen door om 6.55 uur mee te doen aan het Good Morning skiën. Genoeg mogelijkheden dus!

Pistes in Zell am Ziller die je niet mag missen

Vanuit Zell am Ziller gaan er twee liften de berg op naar de Zillertal Arena. Boven staan je vele pistes en nog meer liften te wachten. Welke pistes in Zell am Ziller je echt niet mag missen? Dat vertellen we je graag!

1. Zwarte piste nummer 10

De Karspitzbahn 1 brengt je vanuit Zell am Ziller naar een van de mooiste pistes in deze skiregio. Vanaf hier kun je van 2200 meter hoogte via een lange zwarte piste afdalen. Deze legendarische afdaling vind je bij het bordje nummer 10. Ook met de Rosenalmbahn 1 kun je het begin van de zwarte piste bereiken. Bijna beneden kun je bij een splitsing kiezen welke lift je weer omhoog neemt.

Let op: deze piste is echt alleen voor gevorderde skiërs, beginners kunnen beter de gondel naar beneden nemen! Deze afdaling is namelijk écht diepzwart.

2. Blauw vanaf de Karspitz in Zell am Ziller

Op zoek naar prachtige blauwe pistes om te oefenen? Dan raden wij je aan om naar de Karspitz in Zell am Ziller te skiën. Vanaf hier kun je afdalen van twee lange mooie blauwe pistes, nummer 16 en 18. Vanuit het dorp kom je met de makkelijkste route bij dit punt op 2257 meter met de twee Rosenalmbahn liften, dan stap je over op de 6er Karspitz X-Press. Aan het einde van deze lift ben je op de Karspitz, geniet hier wel even van het uitzicht voordat je van de pistes zoeft!

3. De rode piste bij de nieuwe lift Kapauns

De rit omhoog is bij deze piste even fijn als het afdalen naar beneden. Deze winter is de lift Kapauns namelijk vervangen en verbeterd. De lift is nu een 8-persoonslift die je in alle comfort omhoog brengt. De afdaling naar beneden is de rode piste nummer 22 en 20. Hoewel je bovenin ook voor een stukje zwart (nummer 20a) kunt kiezen, is deze piste geschikt voor veel skiërs. De pistes liggen net buiten de route van Zell am Ziller naar Gerlos, je ontwijkt dus alle drukte en kunt hier in rust afdalen. Heerlijk!

4. De rode piste nummer 19

Piste 19 bestaat uit vijf verschillende routes: 19, 19a, 19b, 19c en 19d. Daarbij is 19d een zwarte piste, de rest is allemaal rood. Voor een uitdaging kun je het beste 19d pakken, maar een echte aanrader is piste nummer 19c. Deze is heerlijk breed en als het niet te druk is, heb je hier alle ruimte om goed aan je techniek te werken. Alle pistes 19 beginnen bij de 6er Kreuzjoch X-Press. Boven bij deze lift kun je ook een foto laten maken bij het foto-point Arena Stadl, je bent hier op een hoogte van 2408 meter!

5. Piste door het bos in Zell am Ziller

Piste nummer 11 is een heerlijke rode piste die je dwars door het bos van Zell am Ziller voert. De piste begint bij het bergstation van de Rosenalmbahn 2. Vanaf hier kun je meteen verder het skigebied in. Een aanrader is om deze afdaling nog eens extra mee te pakken aan het begin van de dag, dan is deze namelijk heerlijk om te doen!

6. Piste nummer 21

Wil je skiën vanuit Zell am Ziller richting Gerlos? Dan heb je de overgangspiste nummer 21 en 21a nodig om daar te komen. En deze wil je echt niet missen! Vanaf het Übergangsjoch (2500 meter) heeft deze piste een lengte van 3090 meter. Een heerlijke lange rode piste waar je lekker door kunt skiën. Wil je de oversteek maken naar Gerlos, dan moet je vanaf hier nog door met de 4er Teufeltal en de 10er Stuanmandl gondel.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zell am Ziller.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in