Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

400 mensen geëvacueerd na stroomstoring bij lift door graafmachine

© Pixabay

Wintersportredacteur

Gisteren was er een grootschalige operatie in het Tannheimer Tal wegens een stroomstoring. Een graafmachinebestuurder beschadigde de hoofdleiding van de Tannheimer Bergbahn wat een stroomstoring bij de gondellift Neuerköpfle tot gevolg had. In de middag zijn alle bezoekers in het gebied geëvacueerd. De bergredding en brandweer kwamen in actie om iedereen weer veilig naar het dal te brengen.

Stroomuitval in Tannheimer Tal

In het skigebied Tannheimer Tal in Oostenrijk was er gisteren in de middag een grote stroomuitval. Waarom? Een 63-jarige graafmachinebestuurder sneed rond 14.30 uur tijdens zijn werkzaamheden aan de weg een hoofdstroomleiding van de gondellift Neuerköfle door. Zo’n 400 mensen zaten vast op de berg door deze stroomstoring in het Tannheimer Tal.

Grootschalige actie

Van de 400 mensen die getroffen werden door de stroomuitval zaten er 150 vast in de gondels van de lift. Met een noodgenerator is de lift omgeschakeld naar noodbedrijf en zijn alle mensen naar het dal gebracht. De brandweer en bergredding kwamen in actie voor de andere 250 bezoekers in het gebied in de zomer. Deze wandelaars konden niet meer met de lift naar het dal en ter vervanging zijn voertuigen gebruikt voor het transport terug naar het dal. De bergreddingsdiensten Tannheim en Nesselwängle en de vrijwillige brandweer van Tannheim en Grän waren enkele uren bezig om de berg op en af te rijden. De operatie duurde tot ongeveer 17.00 uur.

Skigebied Tannheimer Tal

Het Tannheimer Tal is een 16 km lang dal in Tirol, net over de grens met Duitsland in Oostenrijk. Het skigebied bestaat uit meerdere kleine deelskigebieden. Samen goed voor iets meer dan 50 km aan pistes. De skigebiedjes zijn niet onderling verbonden via liften en pistes. Wel kun je makkelijk met de skibus of auto van de één naar de ander rijden. Het skiseizoen duurt hier doorgaans van december tot april. De verschillende skigebieden zijn:

  • Tannheim: 9,5 km aan pistes.
  • Grän: 9 km aan pistes
  • Nesselwängle: 10,5 km aan pistes
  • Jungholz: 10 km aan pistes
  • Schattwald – Zöblen: 15,5 km aan pistes

In de zomer zijn in het gebied Tannheimer Tal twee liften in bedrijf. De Neuerköfle, de lift waarbij dit incident gebeurde, start in Tannheim en brengt de bezoekers dagelijks de berg op.

Lees ook: Gaat de Venetbahn in Zams weer open?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in