Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

4 skigebieden voor een skivakantie in Spanje

© Baqueira Beret

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Bij het land Spanje denk je misschien niet zo snel aan een skivakantie. Toch zijn er in Spanje genoeg mooie bestemmingen om te skiën en is het zeker de moeite waard om dit land eens te overwegen. In Spanje zijn maar liefst 36 verschillende skigebieden en het toerisme vanuit het buitenland is nog vrij laag. Dit biedt natuurlijk een unieke kans om tijdens je skivakantie de authentieke cultuur te leren kennen! Hieronder vind je inspiratie voor een skivakantie in Spanje.

1. La Masella

Dicht bij de stad Barcelona ligt het skigebied La Masella. Dit biedt de mogelijkheid om een stedentrip naar Barcelona te combineren met een skivakantie. Binnen twee uur ben je van Amsterdam met het vliegtuig in Barcelona en kan je vakantie al beginnen. Het is verstandig om een huurauto te boeken waarmee je naar het skigebied kunt rijden. Het skigebied kent ruim 70 kilometer aan skipistes en ligt op ongeveer 2500 meter hoogte. Verder is het skigebied doorgaans erg lang open, vaak vanaf november tot soms wel mei. Ideaal voor als je bijvoorbeeld in de lente nog op zoek bent naar een skibestemming!

2. Baqueira Beret

Ook het skigebied Baqueira Beret ligt in de Pyreneeën en is een goede bestemming voor een onvergetelijke skivakantie. Dit skigebied heeft maar liefst 104 kilometer aan pistes en ligt op een hoogte van tussen de 1500 en 2500 meter. Dat betekent dat je er kunt genieten van veel hoogteverschillen. Het skigebied is zelfs bij de Spaanse beroemdheden een geliefde plaats. De koninklijke familie van Spanje komt hier ook vaak skiën. Dit kan er echter wel voor zorgen dat de prijzen wat hoger liggen dan andere skigebieden in Spanje. Toch is dit skigebied zeker een aanrader om te overwegen!

3. Het skigebied bij Madrid, Sierra de Béjar

Zelfs dicht bij de hoofdstad Madrid kun je in de winter terecht voor een skivakantie. Zo kun je ook weer een stedentrip combineren met een skivakantie als je dit leuk lijkt. Madrid is makkelijk te bereiken met het vliegtuig vanaf Amsterdam. Binnen 3 uur kun je al in de hoofdstad zijn. Als je op skivakantie gaat is het handig om een auto te huren waarmee je naar het skigebied kunt rijden. Het skigebied Sierra de Béjar ligt dicht bij de hoofdstad en is een ideale plek om rustig te kunnen skiën. Het gebied is vrij klein en heeft 19 kilometer aan pistes. Dit maakt het gebied erg kleinschalig en leuk voor als je niet van zeer toeristische plekken houd. Ook weer een optie om in het achterhoofd te houden!

4. Formigal

Het skigebied Formigal ligt ook in de Pyreneeën en is in Spanje een populaire skibestemming. Het skigebied heeft maar liefst 100 kilometer aan pistes van verschillende niveaus. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte piste tussen. Het hoogste punt van dit gebied ligt op ongeveer 2250 meter, waardoor je in de winter vrij zeker bent van sneeuw. Rondom het skigebied liggen vele authentieke dorpjes waar je kunt verblijven, eten en kennis kunt maken met de traditionele Spaanse cultuur!

Met al deze inspiratie voor skigebieden in Spanje kun jij alvast je skivakantie plannen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in