Nieuwsalert per mail ontvangen

Archiefbeeld

30 personen vast in stilgevallen lift in Davos

Wintersportredacteur

Door een technisch probleem viel vandaag een stoeltjeslift in het Zwitserse Davos stil. Vlak na 13:00 uur stopte de stoeltjeslift op de Parssen er mee. De storing is door het skigebied bevestigd. Sindsdien zijn de bergingswerkzaamheden bezig om iedereen zo snel mogelijk op de grond te krijgen.

30 personen vast

Tijdens het stilvallen zaten er zo’n 30 personen in de lift. Er zijn drie helikopters ingezet om de mensen uit de lift te kunnen halen. Naar verwachting is iedereen rond 14.30 uur uit de lift gehaald. Nadat iedereen uit de lift is gehaald, wordt de stoeltjeslift nader onderzocht.

 

Niemand raakte gewond

De wintersporters die in de lift vast zaten werden via de pilaren van de lift naar beneden gehaald. Sommige mensen hebben ruim een uur vast gezeten in de lift. De stilgevallen lift bevindt zich op een schaduwgedeelte van de berg. Doordat de wintersporters in de schaduw voor langere tijd stilzitten op grote hoogte hebben zij het behoorlijk koud gekregen. Naast dat de wintersporters het behoorlijk koud hebben gekregen, zijn er verder geen gewonden gevallen. Op het moment van het stilvallen was het -12°C op de berg.

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in