Nieuwsalert per mail ontvangen

30 jaar later: De locatie Olympische Winterspelen van 1984 in Sarajevo

Olympische gouden medaillewinnaar Joss Christensen en collega skiërs Karl Fostvedt en Chris Laker reisden af naar het door de oorlog verwoeste Sarajevo om daar een segment op te nemen voor Teton Gravity Research’s (TGR) film Almost Ablaze. Het is schrikbarend om te zien hoe het toneel van de Olympische Winterspelen van 1984 is verwoest en verwaarloosd.

Het Nederlandse volk heeft de Spelen in Sarajevo uit het geheugen gewist vanwege de uitblijvende medailles, maar ook in het voormalige Joegoslavie lijkt men hun best gedaan te hebben om de Spelen te vergeten. Van veel Olympische gebouwen is dankzij de strijd tussen de Serven, moslims en Kroaten maar weinig over. Tijdens de gevechten diende de bobsleebaan als schuilplaats voor soldaten en daarna diende de trainingsvelden als begraafplaats voor de gesneuvelden.

Ondanks deze nare verhalen en sombere omgeving heeft TGR een mooie video weten op te nemen waarbij topsport terugkeert naar de verlaten Olympische venue. Almost Ablaze won in de titel “Film of the Year” tijdens het International Freeski Film Festival dit jaar, mede dankzij dit bijzondere segment dat zeker het bekijken waard is. De door Nate Abbott gemaakte foto’s hieronder geven direct een goede impressie van het straatbeeld in de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina.

Sarajevo 84

Sarajevo 1984

Sarajevo 1984 TGR
Sarajevo 84

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in