Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

20 centimeter verse sneeuw voorspeld voor Winterberg

Mist Winterberg

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Bereid je maar voor op een nieuwe sneeuwdump in de wintersportlanden! Vanaf vrijdag kan er een flinke bak sneeuw vallen en er wordt zelfs de eerste échte laag sneeuw voor het Sauerland voorspeld. Het wordt kouder en de sneeuwgrens daalt, dus het zou zomaar kunnen dat de pistes in Winterberg en Willingen wit kleuren de komende dagen.

20 centimeter sneeuw in het Sauerland

Wat de voorspellingen precies vertellen op dit moment? Vandaag is de laatste echt mooie dag in het Sauerland, daarna steekt er een frisse wind uit het noorden op en wordt het flink koeler. In de nacht van vrijdag op zaterdag kan de eerste sneeuw vallen in de regio van het skigebied Winterberg. De sneeuwgrens daalt naar 500 meter en de temperatuur duikt onder nul. De eerste nacht kan er tot 10 centimeter sneeuw vallen. Maar, dat is nog niet alles. Ook op zaterdag houdt het koude weer aan het kan er nog eens 10 centimeter verse sneeuw vallen.

Lees ook: Nieuwe stoeltjeslift in Altastenberg (Sauerland) in aanbouw

Tot nu toe alleen vlokken

De eerste vlokken zijn al gevallen in het Sauerland, deze bleven echter niet liggen. Even lag er een suikerlaagje op de pistes van Winterberg. Midden oktober schreven we over deze sneeuwval in de Duitse regio. Door een wisseling van luchtstromen was het ineens 10 graden kouder. Daardoor daalde de sneeuwgrens en vielen de eerste vlokken uit de hemel. Helaas bleef dit laagje nog niet liggen, daarvoor was het nog te warm. Hopelijk zet het winterse weer vanaf vrijdag echt door en kan het sneeuwdek worden opgebouwd!

Skistart begin december

Doorgaans begint het skiseizoen in het Sauerland in december. Met deze goede voorspellingen kan het skiseizoen zomaar eerder beginnen dan je denkt. Afgelopen jaar waren wij voor een lang weekend naar Altastenberg bij Winterberg, echt een aanrader! Als je de voorspellingen goed in de gaten houdt en last-minute kunt vertrekken, kun je zo een erg leuk weekend in de sneeuw beleven. Nog even geduld dus, hopelijk openen de skigebieden binnenkort! Zo was het afgelopen jaar in Altastenberg:

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in