Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

17 personen gered uit skilift in Oostenrijk

Liftpaal

© Pixabay

Wintersportredacteur

Zondag hebben 17 personen in het Oostenrijkse dorpje Zams een iets andere middag beleefd dan ze verwacht hadden. De Venetbahn waar ze in zaten wilde niet meer verder, wat betekent dat ze uit de gondel gehaald moesten worden door de bergredding.

Tegen 14.00 uur kwam de gondel in Zams stil te staan. De oorzaak: een technisch defect. In de gondel, die op weg naar beneden was, zaten op dat moment 17 personen van 12 tot 71 jaar oud inclusief de bestuurder. De gondel bleef op 1130 meter boven zeeniveau stilstaan en de bergredding en politie schoten te hulp.

Abseilend naar beneden

De hulpdiensten moesten de inzittenden een voor een naar beneden halen uit de gondel met behulp van touwen. Iedereen werd abseilend 35 meter naar beneden gebracht. Vervolgens moesten de inzittenden zo’n 30 meter omhoog lopen op een steile helling, totdat ze bij een bospad kwamen waar de brandweer met auto’s op ze stond te wachten. Iedereen bleef ongedeerd en de reddingsactie werd om 18.45 uur met succes afgesloten.

Venet Skigebiet

Het Venet skigebied bij Zams is een klein skigebied met 22 kilometer aan piste. De Venetbahn is de hoofdgondel in het skigebied en brengt de wintersporter van 780 meter naar 2208 meter. Je vindt in het gebied zeven skiliften, waarvan een gondel, drie stoeltjesliften en drie sleepliften. De pistes zijn overwegend rood (15 km), maar je vindt hier ook blauwe pistes (6 km) en een zwarte piste (1 km). Zomers is de berg ook geliefd bij onder andere wandelaars en fietsers. Tip voor de familie: de Venet Bob, een alpenachtbaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in