Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

16-jarige verbreekt wereldrecord voor hoogste sprong op snowboard in halfpipe

Wintersportredacteur

Records zijn er om verbroken te worden. De 16-jarige snowboarder Valentino Guseli had al een tijdje het idee en nu is het hem ook daadwerkelijk gelukt. Op 31 maart 2021 maakte hij een sprong van maar liefst 7,3 meter in de halfpipe in LAAX. De Australiër heeft daarmee het oude record van de Amerikaanse snowboardlegende Shaun White verbroken.

Wereldrecord hoogste sprong in halfpipe

Sinds 30 januari 2010 staat het wereldrecord voor de hoogste sprong (air) in een halfpipe op naam van Shaun White. Die behaalde deze prestatie destijds tijdens de Winter X Games 14 in Aspen, Colorado (USA). Na meer dan 11 jaar is het tijd voor een nieuwe naam. Het oude record van 7 meter (23 ft) is verbroken door de Australische snowboarder Valentino Guseli. Met zijn 16-jarige leeftijd maakte hij een sprong van maar liefst 7 meter en 30 centimeter (24 ft).

Droom

Valentino is al het hele winterseizoen in het Zwitserse skigebied Flims – Laax – Falera aanwezig om te trainen. In Australië loopt het winterseizoen precies andersom met dat van de Alpen en op deze manier kan hij het hele jaar door op z’n board staan. Begin januari maakte hij hier zijn World Cup-debuut. Hier behaalde de 16-jarige uiteindelijk een achtste plaats.

In onderstaande video laat Guseli weten er al tijden bezig te zijn met het verbreken van het wereldrecord. “Ik wilde gewoon graag zo hoog mogelijk komen en op deze dag waren de condities daar perfect voor.” Zoals je op de beelden kunt zien, is zijn droom uitgekomen. Met deze prestatie verwerft hij een welverdiende plaats in het Guinness Book of Records.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in