Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

10 dingen die je absoluut niet moet vergeten voor vertrek naar de wintersport

Wintersportredacteur

Hier hebben we het hele jaar naar uitgekeken, het begin van de krokusvakantie. Nog heel even en dan is die officieel begonnen. De tijd van het jaar waarin veel wintersporters richting de Alpen gaan. Door al die voorpret, stress en het uitstellen van het inpakken tot het laatste moment wil je echter nog wel eens wat vergeten. Daarom helpen we je graag een handje met deze tien punten:

1. Paspoorten en andere belangrijke documenten meenemen
Een van de onderstaande dingen ben je vast wel eens vergeten. Daarom even een lijstje, want je wil niet na een half uur rijden weer terug moeten.
– Paspoort
– Rijbewijs
– Pinpas/creditcard
– Voldoende contant geld
– Verzekeringspasjes
– Autopapieren
– Vliegtickets
– Hotelvouchers
– Skiverhuurvouchers

2. Heb voldoende kleingeld op zak
Deze is vooral voor de dames. Een P-WC mag dan wel gratis zijn, maar vaak super ranzig! Daarom gaan wij vrouwen liever naar een toilet bij een tankstation. Één nadeel daarvan is dat je moet beschikken over voldoende 50 en 20 eurocentjes. En ga altijd eerst plassen en dan pas wat kopen in de shop, dat scheelt je weer 50 cent.

plas ticket

3. Laatste check van je auto.
Heel erg belangrijk uiteraard. Je auto is het namelijk niet gewend om zulke koude temperaturen te trotseren. Daarom is het belangrijk dat je je auto klaar maakt voor de wintersport. Vergeet niet om je sneeuwkettingen, gevarendriehoek en voor iedere passagier een reflecterend hesje mee te nemen! Stop ze daarnaast niet helemaal onderop, want het is een beetje lastig om eerst alles uit je auto te moeten halen voordat je de sneeuwkettingen onder kunt leggen! Meer tips over de autocheck vind je hier.

4. Voor het geval dat
Oké, we gaan er natuurlijk niet van uit, maar helaas zit ongeluk in een klein hoekje. Leg daarom alvast je groene kaart klaar en sla het noodnummer op in je telefoon. Nog geen lid van de wegenwacht? Doe dat dan snel nog even online, want het kan je veel geld en onverwachte problemen schelen!

ANWB pechhulp Europa

5. Reisverzekering regelen
Het klinkt misschien voor jou heel logisch, maar nog steeds gaan veel mensen onverzekerd op wintersport. Niet slim uiteraard, want de kosten lopen hoog op als je van de piste gehaald moet worden na een ongeluk. Heb je wel een reisverzekering afgesloten, controleer dan ook even of je de wintersportdekking hebt aangezet. Deze heb je namelijk echt nodig als je op wintersport gaat.

6. Telefoon en tablet opladen
Waarom? Omdat je of een stukje moet vliegen of minstens 7 uur in de auto zit! Daarom is het behoorlijk fijn dat je onderweg wat te doen hebt, helemaal met het vooruitzicht op de verkeersdrukte dit weekend. Vergeet uiteraard ook niet om je oplader mee te nemen en daadwerkelijk films en muziek op je tablet of telefoon te zetten.

7. Eten en drinken
We willen allemaal zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn, dus tijd voor een uitgebreide maaltijd onderweg hebben we echt niet! Daarnaast is het ook fijn dat wanneer je in de file komt te staan, je in ieder geval iets te eten hebt! Denk aan lekkere broodjes, snoep, dropjes en chips! Vergeet ook niet genoeg drinken mee te nemen. Een paar flessen water onderweg kunnen geen kwaad.

8. Tolvignet
Ga je over een tolweg? Zorg er dan voor dat je je vignet alvast hebt gekocht en hebt opgeplakt op het voorruit van je auto, want je bent sneller de grens over dan je had gedacht!

Vignet 2016

9. Zonnebrand
Zoals we gisteren schreven verhoogt de wintersportzon de kans op huidkanker. Daarom is het essentieel dat je de zonnebrand niet vergeet. In de wintersportdorpen is de prijs voor een flesje crème schrikbaren duur, dus koop die lekker in Nederland.

10. Skiuitrusting
Last maar zeker not least het allerbelangrijkste! Je skiuitrusting! Weet je zeker dat je alles hebt in gepakt? Hier nog even een lijstje van de meest belangrijke dingen: skibroek, skijas, helm, zonnebril, sneeuwbril, skisokken, thermokleding, skipully, sjaal of buff, handschoenen, muts, schoenen voor in de sneeuw en eventueel je eigen ski’s en stokken.

FIJNE WINTERSPORT VAKANTIE!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in