Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zwitsers skidorpje Grächen komt met eigen wisselkoers

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het Zwitserse skidorpje Grächen heeft naar aanleiding van de drastische maatregelen van de Centrale Bank een eigen wisselkoers in het leven geroepen. Hierdoor is het voor wintersporters buiten Zwitserland geen verschil om daar op wintersport te gaan. De enige voorwaarde is dat alles contant betaald moet worden.

Het dorpje dat tussen Zermatt en Saas-Fee ligt heeft een vaste koers van 1,35 frank per euro ingesteld. Het dorpje is daardoor een stuk interessanter in vergelijking met de rest van het land. De meeste horecagelegenheden en detailhandel doen mee aan de vaste wisselkoers en zien nu al meer buitenlandse toeristen naar het dorp komen.

De Centrale Bank besloot vorige week om de koppeling met de euro los te laten, waardoor de koers van de frank met 20% omhoog ging. Skigebieden hebben vol verbazing gereageerd en maken zich veel zorgen over de resultaten van dit winterseizoen. De uitblijvende sneeuwval zorgde al voor tegenvallende resultaten, maar nu ook de Centrale Bank tegenwerkt lijkt het een dramatisch seizoen te worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in