Nieuwsalert per mail ontvangen

Zwitsers skidorpje Grächen komt met eigen wisselkoers

Het Zwitserse skidorpje Grächen heeft naar aanleiding van de drastische maatregelen van de Centrale Bank een eigen wisselkoers in het leven geroepen. Hierdoor is het voor wintersporters buiten Zwitserland geen verschil om daar op wintersport te gaan. De enige voorwaarde is dat alles contant betaald moet worden.

Het dorpje dat tussen Zermatt en Saas-Fee ligt heeft een vaste koers van 1,35 frank per euro ingesteld. Het dorpje is daardoor een stuk interessanter in vergelijking met de rest van het land. De meeste horecagelegenheden en detailhandel doen mee aan de vaste wisselkoers en zien nu al meer buitenlandse toeristen naar het dorp komen.

De Centrale Bank besloot vorige week om de koppeling met de euro los te laten, waardoor de koers van de frank met 20% omhoog ging. Skigebieden hebben vol verbazing gereageerd en maken zich veel zorgen over de resultaten van dit winterseizoen. De uitblijvende sneeuwval zorgde al voor tegenvallende resultaten, maar nu ook de Centrale Bank tegenwerkt lijkt het een dramatisch seizoen te worden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in