Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo is het in Winterberg en Willingen op dit moment

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ondanks de dooi en regen in het Sauerland aan het begin van de week, blijven de pistes en skiliften geopend in Winterberg en Willingen. Met kunstsneeuw van de sneeuwkanonnen worden de pistes geprepareerd voor de wintersporters. Het landschap is niet meer zo winters als het was, maar dat houd de skipret niet tegen.

Meerdere liften geopend

Ondanks het wisselende weer, opent een groot deel van het liftaanbod in het Sauerland dagelijks. De sneeuwdump van eind november/begin december bracht veel sneeuw naar de skigebieden in Duitsland. Sinds begin december is het skiseizoen van start. Deze laag sneeuw zorgde voor een goede basislaag, die op dit moment aangevuld wordt met kunstsneeuw. Elk jaar vertrouwen de skigebieden in het Sauerland op de sneeuwkanonnen. De pistes liggen namelijk te laag om alleen op natuursneeuw te rekenen.

Weersvoorspelling

Vandaag is de temperatuur nog rond het vriespunt in Willingen en Winterberg. Dit weekend blijft het droog en stijgt de temperatuur iets. Een hogedrukgebied bepaalt het weerbeeld. Er is een beetje ruimte voor zon, maar wel in combinatie met plaatselijk hardnekkige mist. Het hogedrukgebied blijft aanwezig tot begin volgende week. Daarna kan wellicht weer wat neerslag vallen. De temperatuur bepaalt of deze neerslag valt in de vorm van sneeuw of regen. Het blijft nog even spannend voor het Sauerland!

Op dit moment geopend in Winterberg en Willingen

  • In Winterberg: 14 van de 29 skiliften en 21 km aan pistes
  • In Willingen: 8 van de 16 skiliften en 11 afdalingen

Wellicht komen daar nog meer liften bij dit weekend! Het aantal geopende faciliteiten in het Sauerland hangt erg af van het feit of er besneeuwd kan worden of niet.

Zo is het nu in de skigebieden

Momenteel is het een beetje griezelig in Winterberg en Willingen. Maar, zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, wordt het komend weekend beter. De zon kan zich zelfs af en toe laten zien in het Sauerland. Het is wel echt een omslag als je kijkt naar het landschap in vergelijking tot een paar dagen geleden… Bekijk de webcambeelden van vorige week in Winterberg! Zo is het nu:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in