Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo geweldig ziet het racepak van het Mexicaanse skiteam eruit!

Wintersportredacteur

Elk jaar weer zie je op de Olympische Spelen de mooiste pakken voorbij komen. Voor ontwerpers is het een grote eer om de Olympische kleding te mogen ontwerpen. Dit jaar vinden we de racepakken van het Mexicaanse skiteam echt geweldig.

Dag van de Doden

De pakken zijn geïnspireerd door de Mexicaanse feestdag Día de los Muertos, oftewel, de Dag van de Doden. De dag komt vaak was luguber over bij buitenstaanders, maar het hoort bij de Mexicaanse cultuur. Op de dag worden goederen geofferd aan de doden. Er wordt geloofd dat de zielen van de kinderen op 1 november en de zielen van volwassenen op 2 november terugkeren naar de aarde. Schedels zijn een veelvoorkomend symbool op de dag.

De pakken

Die schedels zie je ook terug op de pakken van de Mexicaanse skiërs. Voor ons is het een bijzonder gezicht, maar voor hen is het dus helemaal niet zo gek. Wij vinden ze in ieder geval geweldig!

Astronauten

De Mexicanen zijn dit jaar niet de enige met bijzondere kleding in Zuid-Korea. De Amerikaanse snowboarders zijn daar namelijk als astronauten te vinden. Het is immers carnaval toch?

Amerikaanse snowboarders gaan als astronauten naar Olympische Spelen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in