Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo gaat het verder met het afgebrande bergstation in Glacier 3000

© Glacier 3000

Wintersportredacteur

Na de heftige brand van vorige week komt er goed nieuws uit het Zwitserse skigebied Glacier 3000. Uit onderzoek is gebleken dat het liftsysteem niet is aangetast of beschadigd door de brand. De opening van het skigebied kan, zoals gepland op 12 november 2022, gewoon doorgaan. Tot die tijd staan er herstelwerkzaamheden op de planning om het bergstation zo veilig mogelijk te maken.

Brand in Glacier 3000

Het bergstation in Glacier 3000 met het panoramarestaurant Botta in Les Diablerets ging vorige week in vlammen op. Door onbekende oorzaak stond het bergstation lange tijd in brand. Gelukkig raakte er niemand gewond en is de schade beperkt gebleven.

Bekijk ook: VIDEO: de brand in Glacier 3000 is bijna geblust

Schade van de brand

Experts hebben verschillende tests uitgevoerd en bevestigd dat de lift 100 procent functioneel is. Van het restaurant zijn de bovenste twee verdiepingen, waar de zelfbedieningsruimte was, beschadigd. Maar, de constructie is stabiel gebleven en de fundering is niet aangetast. Door goede brandveiligheidsmaatregelen in het gebouw is er voorkomen dat er meer schade is aan het bergstation. De vlammen hebben door de maatregelen het lagere gedeelte van het station niet kunnen bereiken, waardoor de lift gespaard is gebleven.

Wat gaat er nu gebeuren?

Op dit moment wordt er in Glacier 3000 hard gewerkt om het bergstation zo veilig mogelijk te maken voor het begin van het skiseizoen. De bovenverdiepingen zijn volledig ontruimd zodat er een tijdelijk dak geplaatst kan worden. Deze moet het bergstation tot het voorjaar van 2023 beschermen. De bovenste verdieping wordt daarnaast gestabiliseerd met dragende pilaren en de ramen en openingen worden gesloten. In 2023 beginnen de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe restaurant op 3000 meter hoogte.

Voor dit seizoen zorgt het Botta restaurant voor een buffet en tijdelijk restaurant in het bergstation Scex Rouge. Hier is ruimte voor 100 zitplaatsen. Daarnaast komt er een pop-up restaurant bij het middenstation van Cabane en komen er nog eens 100 extra zitplaatsen bij het Col du Pilon restaurant met een overdekt terras.

Interview met Bernhard Tschannen (CEO van Glacier 3000) over de huidige situatie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in