Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: de brand in Glacier 3000 is bijna geblust

brandweer

© Pixabay

Wintersportredacteur

De brand die gisteren uitbrak in het Zwitserse skigebied Glacier 3000 is na een hele dag blussen bijna gedoofd. Door de hoogte was het blussen was een enorme klus voor de brandweer. De grootste schade is aangericht aan het restaurant dat in het bergstation gevestigd is. Een grote schok voor restauranteigenaar Mario Botta.

Brand in Glacier 3000

Tijdens het uitbreken van de brand in Glacier 3000 was er gelukkig niemand aanwezig in het gebouw, waardoor er geen gewonden zijn gevallen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, hier wordt een onderzoek naar gestart. Tot nu toe lijkt het alsof de lift nauwelijks beschadigd is. Maar, deze moet eerst een groot aantal testen ondergaan voordat hij weer operationeel wordt. Of de skilift weer klaar is voor de opening van het skiseizoen op 5 november 2022 is nog niet duidelijk.

Video: de bluswerkzaamheden

De brandweer is de hele nacht bezig geweest boven op de berg in Glacier 3000. Vanochtend werd geconcludeerd dat de gehele derde en vierde verdieping van het bergstation uitgebrand zijn. Dit is de plek van het Botta restaurant, deze is helemaal verwoest door de vlammen. Bekijk hieronder hoe het blussen eraan toeging op een hoogte van 3000 meter!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in