Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Zillertal Arena doneert € 10.000,- aan goed doel dankzij skipasactie

Wintersportredacteur

Al jaren haalt de Zillertal Arena geld op voor kinderen die dat nodig hebben. Dit doen zij met de ‘Arena Kids Foundation’. Dankzij een speciale inzamelingsactie met skipassen tijdens het afgelopen seizoen, hebben zij maar liefst € 10.000,- opgehaald. Dat bedrag is gedoneerd aan Debra Austria, een stichting die zich inzet voor vlinderkinderen.

Inzamelingsactie met skipassen

In zo’n beetje alle skigebieden betaal je borg voor je skipas. Dit doen de skigebieden om de skipassen te kunnen hergebruiken voor andere gasten. In de Zillertal Arena is dit een bedrag van € 2,-. Zodra je de skipas weer inlevert, krijg je dit bedrag weer terug. Nou kun je kiezen voor deze optie, maar je kunt het borgbedrag ook doneren aan de Arena Kids Foundation. Bij de kassa’s staan speciale doorzichtige boxen waar je de skipas in kunt deponeren. Op die manier doneer je de borg aan de stichting.

Debra Austria – Schmetterlingskinder

In de afgelopen jaren heeft het skigebied op deze manier tienduizenden euro’s opgehaald. Elk jaar wordt er geld gedoneerd aan een ander goed doel en altijd is dat een doel dat zich inzet voor kinderen. Een aantal jaar geleden was dat SOS Kinderdorpen, dit jaar was het de beurt aan ‘Debra Austria – Schmetterlingskinder’. De stichting zet zich in voor ‘vlinderkinderen’, oftewel kinderen met Epidermolysis bullosa (EB). Dit is een zeldzame, erfelijke huidaandoening. Omdat de huid van mensen met EB zo ontzettend kwetsbaar is, wordt dit ook wel de vlinderziekte genoemd.

Wintersport in de Zillertal Arena

Vanuit de dorpen Zell am Ziller, Gerlos en Wald – Königsleiten heb je toegang tot de pistes van de Zillertal Arena. Het skigebied telt 143 km aan pistes en heeft voor ieder type wintersporter meer dan genoeg te bieden. Of je nou op wintersport gaat met vrienden, met je partner, met het gezin of met de hele familie. Er zijn tal van goede skischolen en fijne kinderlanden. Skiles kan gewoon in eigen taal en dat is vooral voor de kleine wintersportertjes ideaal.

Verspreid in het skigebied vind je allerlei fijne berghutten. Je kunt hier terecht voor de lekkerste Oostenrijkse én internationale specialiteiten. Uiteraard is er ook buiten het skiën om genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld een keer op stap met een paardenkoets of maak een ritje in de Arena Coaster.

Lees ook: Interview met skischooleigenaar Gerlos over aankomend skiseizoen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in