Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tip in de Zillertal Arena: Good Morning Skiing

© Zillertal Arena

Wintersportredacteur

Stel je even voor: strak geprepareerde pistes, bijna niemand om je heen en een zonnetje dat langzaamaan boven de berg uit komt. Beter kan bijna niet toch? Dat kun je verwachten tijdens Good Morning Skiing in de Zillertal Arena. Vanaf maart gaan verschillende liften twee keer per week extra vroeg open en is dit weer mogelijk. Is het wat voor jou?

Good Morning Skiing Zillertal Arena

Sinds een paar winters organiseert de Zillertal Arena Good Morning skiing. Dit jaar is daar gelukkig geen uitzondering op. Komende maand maart kun je in Zell am Ziller, Gerlos en Königsleiten de eerste sporen trekken op vers geprepareerde pistes. Hoe wil je je dag beter beginnen dan op deze manier? Dit kan vier weken lang elke donderdag en zondag. Benieuwd welke liften er in elk dorp opengaan?

  • Zell am Ziller: Karspitzbahn I + II
  • Gerlos: Isskogelbahn
  • Königsleiten: Dorfbahn I + II

Voor de vroege vogels

Het heet niet voor niets Good Morning Skiing, want om 06.55 uur gaat de lift open. Je moet er misschien een keer vroeg voor je bed uit, maar dan heb je ook wat. Om 06.55 uur stap je in de eerste lift omhoog, waar vervolgens boven op de strak geprepareerde pistes in je ski’s klikt. Na de nodige foto’s van het prachtige uitzicht met opkomende zon en ribbeltjes piste is het tijd om de eerste sporen in de sneeuw te zetten. Geen hopen en ijzige stukken, maar een gladgestreken ribbeltjesdeken… Heerlijk! Tijdens het Good Morning Skiing geniet je misschien wel van de beste afdalingen van je hele vakantie!

Ook interessant: skiën bij volle maan tijdens Moonlight Skiing in de Zillertal Arena

Ontbijt op de berg

Alsof dit alles nog niet mooi genoeg is, zit er nog een leuk extraatje bij het Good Morning Skiing. Na een paar lekkere afdalingen kun je namelijk ook nog genieten van een heerlijk ontbijt op de berg. Bij elke lift is een hut geopend waar een echt Alpenontbijt op je wacht. Zo kun je ’s ochtends toch iets langer slapen, je hoeft tenslotte toch niet te ontbijten! Hieronder een overzicht welke hutten er meedoen:

  • Zell am Ziller: de Kreithütte vanaf 7.30 uur, de Kreuzwiesenalm vanaf 8.30 uur en de Wiesenalm vanaf 9.00 uur
  • Gerlos: Arena Center van 7.15 tot 8.45 uur
  • Königsleiten: Gipfeltreffen
Good Morning Skiing in de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Wintersport in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is een populaire bestemming onder de Nederlandse wintersporters. Het skigebied is te bereiken vanuit de dorpen Zell am Ziller, Gerlos en Königsleiten. Elk dorp heeft zijn eigen charme en karakter waardoor iedere wintersporter zich hier thuis zal voelen. Gerlos staat bekend om de gezellige sfeer, in Königsleiten vind je veel ski-in ski-out accommodaties en Zell am Ziller is het meest centraal gelegen dorp in het Zillertal. Skiën in de Zillertal Arena doe je op 147 km aan pistes die reiken tot een hoogte van 2500 meter. Over de sneeuwzekerheid hoef je je hier dus niet druk te maken. Een van de manieren om het skigebied te ontdekken, is met de Arena Tour. Een 64 km lange skitocht door het hele gebied. En ben je met kinderen op wintersport in de Zillertal Arena? Ook dan zijn er genoeg activiteiten te ondernemen. Maak bijvoorbeeld een ritje in de Arena Coaster of ga rodelen op een van de vele rodelbanen in de regio. Kortom, de Zillertal Arena is een veelzijdige wintersportregio met voor ieder wat wils!

Dit weblog is geschreven in samenwerking met de Zillertal Arena.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in