Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Zeker tot Pasen hotels en horeca dicht in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Vandaag heeft de Oostenrijkse regering bekendgemaakt dat de hotels en restaurants in Oostenrijk nog zeker tot begin april niet open mogen. Dat is een domper voor de toerismesector, die nog hoopte op versoepelingen in maart. De verlenging van de lockdown geldt ook voor andere accommodaties en horecabedrijven.

Na adviesgesprekken heeft de Oostenrijkse regering aan het eind van de middag laten weten dat voor de hotellerie, de gastronomie en de cultuursector geen versoepelingen worden doorgevoerd de komende anderhalve maand. De huidige lockdown voor de branches wordt tot Pasen verlengd.

Mogelijke versoepelingen rondom Pasen

Bondskanselier Kurz vertelde dat de komende weken de situatie nauwlettend in de gaten gehouden wordt en hoopt op 1 maart mogelijk nieuwe versoepelingen aan te kondigen. Nieuwe stappen voor opening van hotels, horeca en de cultuursector worden echter pas op z’n vroegst rondom Pasen verwacht.

Harde klap

Dit bericht komt hard aan in de skigebieden, waar eigenaren van accommodaties hadden gehoopt in maart nog iets te kunnen verhuren. Aangezien in veel skigebieden het seizoen maximaal tot Pasen loopt, is het einde van het skiseizoen voor veel verhuurders nu echt voorbij.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in