Nieuwsalert per mail ontvangen

Zeer koude dagen in Alpen en Europa

Sinds een paar dagen is het zeer koud in heel Europa, een lage drukgebied ligt met zijn kern boven Italië wat zorgt voor wisselvallig winterweer. Niet alleen in Italië is het koud maar bijna heel Europa is bedekt met een laag winterse neerslag. De afgelopen twee dagen heeft het in Seefeld, waar ik momenteel verblijf, onophoudelijk gesneeuwd. Waar een week geleden nog maar 30cm sneeuw in het dal lag, is dat in de afgelopen dagen meer als verdubbeld.

In het dorpje Seefeld in Tirol, net over de Oostenrijkse grens, ligt inmiddels een dik pak sneeuw op de bomen. In twee dagen is het dorpje omgetoverd tot een prachtig winters landschap. En dat is niet alles, het sneeuwt namelijk nog steeds in grote delen van Tirol. Daarmee is definitief een einde gekomen aan het sneeuwtekort wat de afgelopen maand werd uitgeroepen over de Oostenrijkse alpen. Met 50cm sneeuw in twee dagen zien de wintersportdopjes er weer prachtig uit.

Het lagedrukgebied wat zich momenteel boven Italië bevindt brengt ook een hoop kou met zich mee. De temperaturen zijn in vergelijking met een week geleden zo’n 10 graden gedaald. De temperaturen in het dal liggen tussen de -5°C en -10°C en op de berg tot wel -19°C ! Deze temperaturen in combinatie met de aanhoudende sneeuwval maken het skiën op dit moment niet een plezierige bezigheid, maar geen zorgen, het weer wordt beter!

Vanaf morgen in de namiddag is de kans groot dat de zon weer een weg door de wolken heen weet te vinden. Dat maakt het skiën en boarden weer een stuk aangenamer. Het is echter nog wel aan te raden warme kleding te dragen vanwege de aanhoudende lage temperaturen. Als het mee zit houdt de zon het in ieder geval tot dinsdag vol waarna deze weer plaats zal moeten gaan maken voor wolken en sneeuwval.

Komende week zullen we jullie op de hoogte houden van de vorderingen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in