Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

World Cup seizoen afgesloten met afgelaste wedstrijd in Saalbach Hinterglemm

© saalbach.com, Daniel Roos

Wintersportredacteur

Gisteren was de allerlaatste wedstrijddag van het World Cup seizoen 2023/2024. De afdaling voor de dames en heren stond op de planning als laatste discipline in Saalbach Hinterglemm. De geplande seizoensfinale kon bij de heren echter niet plaatsvinden door de weersomstandigheden. Aanhoudende sneeuwval en harde windstoten waren de reden dat de wedstrijden werden afgelast.

Finales World Cup 2023/2024

Vorig weekend werden de laatste reuzenslalom en slalom wedstrijden geskied in Saalbach Hinterglemm. Alle winnaars in deze disciplines waren al bekend en de laatste prijzen zijn dit weekend uitgedeeld bij de super G en afdaling. Zaterdag werden de wedstrijden in de discipline super G geskied. Zondag vond de afdaling van de vrouwen plaats, die van de heren werd afgezegd.

Super G op zaterdag voor de dames

Bij de vrouwen pakte Ester Ledecka de eerste prijs bij de super G. De strijd was ‘aan’ op zaterdag! Federica Brignone behaalde de tweede snelste tijd en op plek nummer drie kwam Kajsa Vickhoff Lie. De grote winnares op dit onderdeel was Lara Gut-Behrami, met een zevende plaats behaalde zij de overwinning in het algemene klassement. De Zwitserse mag zich nu bij het rijtje van Lindsey Von en Katja Seizinger voegen als vijfvoudig super G winnares. Daarnaast behaalde ze dit seizoen ook nog twee andere seizoensoverwinningen en is ze algeheel winnares bij de dames.

Winnaars in het algemene klassement SUPER G dames:

 1. Lara Gut-Behrami (CH) – 576 punten
 2. Federica Brignone (IT) – 546 punten
 3. Cornelia Huetter (AT) – 516 punten
 4. Stephanie Venier (AT) – 380 punten
 5. Kajsa Vickhoff Lie (NOR) – 337 punten

De winnaars bij de heren van de super G

Bij de heren is het podium als volgt: nummer één Stefan Rogentin, nummer twee Loic Meillard en nummer drie Arnaud Boisset. Marco Odermatt eindigde op de vijfde plek en daarmee won hij ook dit klassement. Dit seizoen heeft hij maar liefst vier grote prijzen gepakt. Ook verbrak hij het record voor meeste punten in het algemeen.

Winnaars in het algemene klassement SUPER G heren:

 1. Marco Odermatt (CH) – 495 punten
 2. Vincent Kriechmayr (AT) – 409 punten
 3. Raphael Haaser (AT) – 271 punten
 4. Stefan Rogentin (CH) – 244 punten
 5. Guglielmo Bosca (IT) – 230 punten

Een spannende afdaling bij de dames op zondag

Een overwinning voor Oostenrijk bij de afdaling op zondag. In Saalbach Hinterglemm ging het publiek los toen duidelijk werd dat Cornelia Huetter de wedstrijd én het algemeen klassement won. Daarmee pakte ze de vierde kristallen globe van Lara Gut-Behrami af. Gut-Behrami moest als negende of hoger finishen voor een overwinning van het klassement, maar ze kwam met de 11de tijd over de finish. Tweede werd gisteren Ilka Stuhec en derde Nicol Delago. Cornelia Huetter won met deze uitslag haar thuiswedstrijd op een hele bijzondere manier.

Winnaars in het algemene klassement AFDALING dames:

 1. Cornelia Huetter (AT) – 397 punten
 2. Lara Gut-Behrami (CH) – 369 punten
 3. Sofia Goggia (IT) – 350 punten
 4. Stephanie Venier (AT) – 346 punten
 5. Federica Brignone (IT) – 281 punten

Afgelaste wedstrijd bij de heren

Marco Odermatt won het algemene klassement bij de heren, nadat de wedstrijd werd afgezegd. De allerlaatste wedstrijd van dit seizoen ging niet door vanwege de weersomstandigheden. Deze keer lag er niet te weinig sneeuw, maar kwam er juist te veel uit de lucht. Ook stond er een harde wind die de omstandigheden onveilig maakte. Na meerdere keren uitstellen is toch besloten de wedstrijd niet door te laten gaan. Hierdoor kreeg de Fransman Sarrazin niet meer de kans om Odermatt in te halen. De Zwitser behaalde een hele bijzonder record, hij is namelijk de eerste man die vier globes behaald in één seizoen, sinds Hermann Maier in 2000/2001.

Winnaars in het algemene klassement AFDALING heren:

 1. Marco Odermatt (CH) – 552 punten
 2. Cyprien Sarrazin (FR) – 510 punten
 3. Dominik Paris (IT) – 342 punten
 4. Vincent Kriechmayr (AT) – 298 punten
 5. Bryce Bennett (VS) – 257 punten

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in