Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Trainingen in Saalbach Hinterglemm afgelast om World Cup piste te sparen

© saalbach.com / Markus Landauer

Wintersportredacteur

Aankomend weekend zijn de allerlaatste wedstrijden van dit World Cup seizoen. In Saalbach Hinterglemm wordt voor de laatste punten geskied. De afdaling en super-G voor de mannen en vrouwen staan nog op de planning. Vandaag zou er een training zijn voor de afdaling, maar deze is afgezegd. Waarom? De warme condities zijn verre van ideaal en de piste moet gespaard worden.

Trainingen afgezegd

De FIS heeft besloten om de trainingen van vandaag niet door te laten gaan in Saalbach Hinterglemm. Deze maatregel is genomen om de piste te beschermen en gereed te maken voor de grote finales. De groep van wedstrijdskiërs moet voor vier wedstrijden nog van de piste komen. Er wordt in het skigebied alles op alles gezet om, ondanks de milde omstandigheden, de pistes perfect te prepareren. De afdalingen op de Zwölferkogel blijven gesloten tot de wedstrijdactiviteiten beginnen op vrijdag.

Lastige omstandigheden

De recente hoge temperaturen en het al aangetaste sneeuwdek door de warme februariweken zorgen voor moeilijke omstandigheden in Saalbach Hinterglemm. In het skigebied wordt er alleen maar lof geuit over de maatregelen die genomen worden door de organisatie. “Complimenten aan het pistepersoneel, het was gezien de omstandigheden een goede piste”, zei voormalig wereldkampioen Vincent Kriechmayr in de ORF. Ondanks de voorspelde regen heeft de piste verantwoordelijke weer alle vertrouwen in komend weekend. Alle hoop is gevestigd op de lagere temperaturen die eraan komen. In de nachten wordt het weer iets kouder en dat is heel goed voor de wedstrijdpiste. Naar verwachting kunnen de vier wedstrijden gewoon plaatsvinden.

Programma komende dagen

De laatste winnaars van 2023/2024 worden komend weekend bekend. Dan worden de laatste wedstrijden geskied:

Wanneer?Wie?Onderdeel
22 maart 2024VrouwenSuper G
22 maart 2024HerenSuper G
23 maart 2024VrouwenAfdaling
23 maart 2024HerenAfdaling

Alle wedstrijden staan op de FIS World Cup kalender!

Algehele winnaars al bekend

De winnaar van het algeheel klassement bij de dames en heren zijn ook al bekend. Na de uitslagen van afgelopen weekend is duidelijk dat Lara Gut-Behrami niet meer ingehaald kan worden bij de dames. Ze wint dus de grote prijs. In 2016 won ze deze prijs ook. Marco Odermatt de grote winnaar is bij de heren met 1902 punten. Dit was al even bekend.

Ook benieuwd naar de al bekende winnaars van de aparte onderdelen? World Cup alpineskiën 2023/2024: de eerste winnaars zijn bekend ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in