Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

World Cup in Wengen geannuleerd vanwege te veel coronabesmettingen

Wintersportredacteur

Slecht nieuws uit Zwitserland: de World Cup in Wengen gaat komend weekend niet door. Reden hiervoor is het hoge aantal besmettingen in het Zwitserse kanton Bern. Dit is een tegenvaller voor de racers, die nu een onvrijwillige pauze in hun schema te verwerken hebben. Jammer, want de afdaling in Wengen behoort tot de meest spectaculaire uit het World Cup-circuit! Er is gelukkig een vervangende locatie gevonden.

Verslechterde coronasituatie

Nederland is niet het enige land waar de besmettingen veel te hoog blijven. Ook in Zwitserland is dat het geval. In het kanton Bern, en dus ook in Wengen, is het aantal besmettingen de laatste dagen zelfs sterk gestegen. Ook hier is de Britse variant van het coronavirus opgedoken, dat zich nu verspreid. Daarom hebben Swiss-Ski en de FIS besloten het advies van het kanton Bern op te volgen en de wedstrijd af te lasten. Het nieuws kwam vanmiddag naar buiten via onder andere onderstaande Tweet van Swiss-Ski.

Zondag nog groen licht

Afgelopen zondag zaten alle partijen nog om tafel over de wedstrijden in Wengen. Toen werd nog groen licht gegeven. Maar maandag veranderde de situatie. Niet alleen de Britse variant van het virus werd ontdekt, ook één van de vrijwilligers testte positief. We zullen het dus even een jaar zonder de Lauberhornrennen moeten doen…

Nieuwe locatie gevonden

De wedstrijden die voor dit weekend gepland stonden kunnen wel elders plaatsvinden, want Kitzbühel heeft zich aangemeld als gastdorp voor de wedstrijden. Daarmee vinden dit weekend al wedstrijden plaats in het dorp. De Hahenkammrennen staan een week later gepland, op 22, 23 en 24 januari.

Meer World Cup-nieuws

De annulering van de World Cup in Wengen was niet het enige nieuws uit het World Cup-circuit vandaag. De Super G die afgelopen december in St. Moritz niet door kon gaan, wordt verplaatst naar Val di Fassa. Nadat het Italiaanse skigebied ook al de wedstrijden uit Yanqing had opgevangen, plakken ze er nog een wedstrijd achteraan. Dit betekent dat eind februari maar liefst 3 wedstrijden op de La Volata piste worden geskied. 26 februari staat de Super G op de planning, 27 februari de afdaling en 28 februari nog een Super G. Dat wordt een druk weekend voor de skiesters dus!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in