Nieuwsalert per mail ontvangen

Wordt de winter echt zo koud?

winterDat de temperatuur in Nederland is gedaald de laatste week, zal niemand zijn ontgaan. Overdag is het nog wel aangenaam maar ‘s nachts is het al tijd om de winterjassen aan te trekken. Ook op internet wordt er al weken gespeculeerd over een eventuele ‘horror’ winter. Ook wel bekend als de koudste winter in 100 jaar, maar wat is hiervan waar?

Ze zeggen wel eens: “Hoe beter de zomer, hoe strenger de winter!”. Voor veel mensen is dit een voorteken en zetten dan ook al hun hoop in voor komende winter. Voor de reisbranche ideaal, want hoe meer er gesuggereerd wordt dat we een goede winter tegemoet gaan, des te vroeger boeken de wintersporters.

Op veel plekken op het internet wordt al druk gespeculeerd dat het wel eens een koude winter kan gaan worden. Verschillende nieuwssites in Europa voorspellen dat er een erg strenge winter aankomt. De Belgische site DH.be kopt al met: “Op weg naar een doodse winter”. De reacties onder aan het artikel laten maar weer zien hoe belangrijk de kop van een artikel is. De grote menigte lees niet verder dan de eerste alinea, want onderaan deze artikelen wordt ook vaak geschreven dat het alleen nog maar om speculaties gaan.

Al deze voorspellingen zijn vooral gebaseerd op het koufront dat vanaf de noordpool Europa zal inkomen. In hoeverre dit koufront sneeuw met zich mee gaat brengen is nog onzeker. Vele variabelen spelen hierbij nog een onzekere en onvoorspelbare rol. Er is tenslotte niks onvoorstelbaarder dan het weer in de Alpenlanden. Alleen een koufront is niet genoeg om nu al een strenge winter te kunnen voorspellen.

Is het nu dan te laat en stelt heel Europa zich nu al in op een strenge winter?  Gaat het dit jaar dan echt de koudste winter sinds 100 jaar worden? Het zou wel een prachtig vooruitzicht zijn. Eindelijk weer eens de Elfstedentocht in Nederland en vanaf begin December al 100% sneeuwzekerheid in de Alpenlanden die volhoudt tot eind April.

Jammer genoeg blijft het momenteel bij speculaties en moeten we maar afwachten wat de weergoden ons gaan brengen aankomende winter. Dat we nu al een temperatuurdaling ondervinden is wel duidelijk.

Hoe dichter we op de winter zitten, hoe meer we over de winter kunnen zeggen.

We wachten af!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in