Nieuwsalert per mail ontvangen

Wordt de Postalm toch gered?

Was jij ook zo teleurgesteld dat Postalm faillissement aan moest vragen? Dan is er goed nieuws, want de redding voor Postalm is in zicht. Er is een nieuwe investeerder waardoor het gebied alsnog gered kan worden. Zal deze redding wel een succes worden na de laatste 2 mislukkingen?

Eerder maakte we al bekend dat Postalm na de slechte winter zijn deuren moest sluiten. De schulden waren niet afgelost en er volgde in juli een faillissementsprocedure. De schulden van Postalm bedroegen zo’n 820.000 euro.

Redding van de laatste minuut

Het lot van Postalm leek vast te staan, de deuren zouden dicht blijven. Er werd zelfs al gepraat over de verkoop van de liften, toen zich een nieuwe investeerder meldde. De Weense advocaat Michael Proksch gaat proberen Postalm te redden. Hierbij wordt hij financieel ondersteund door de gemeentes Abtenau, Strobl, St. Gilgen en St. Wolfgang. Verder krijgt hij ook financiele steun van de VVV’s en het Salzburgerland. Echter is het onzeker in welke mate de overheid het project kan steunen. Op 6 september is er een business plan voor de komende 5 jaar ingediend.

Als het plan wordt aangenomen dan zullen komend seizoen de liften weer gaan draaien. Verder zal er dan de komende 5 jaar één miljoen euro in het gebied worden geïnvesteerd. Zo zal er een lift vernieuwd worden en zal er geïnvesteerd worden in de besneeuwing. Tenslotte wordt er zelfs overwogen om te investeren in een familiehotel met 250 bedden.

Geschiedenis

Postalm heeft een geschiedenis vol hoogte- en dieptepunten. Vooral de laatste jaren was het mis. In 2015 wilde Gerhard Gössl het skigebied overnemen. Echter was zijn investering van 100 miljoen en de 1.500 bedden onvoldoende om het gebied te redden. Na deze mislukking nam Karl-Heinz Prentner het skigebied over. Dit was voor korte duur. Door de slechte winter kon ook hij zijn plannen niet levensvatbaar maken. Hierdoor was hij in mei genoodzaakt faillissement aan te vragen.

Skigebied Postalm vraagt faillissement aan

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in