Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Postalm vraagt faillissement aan

Het is een bewogen jaar geweest voor het Oostenrijkse skigebied Postalm. In 2016 werd het skigebied gered van een faillissement door investeerder Karl-Heinz Prentner, maar ook hij kon met zijn nieuwe plannen het skigebied niet levensvatbaar maken. Vanwege de slechte winter is het skigebied nu genoodzaakt het faillissement aan te vragen.

De beheerder van de liften op de Postalm – tussen Strobl en Abtenau – heeft officieel zijn faillissement aangevraagd. De reden: een sneeuwarme winter met een groene kerst en een slechte maand maart.

Van korte duur

In 2016 overnam Prentner het skigebied van Gerhard Gössl, producent van traditionele Oostenrijkse kleding. Op dat moment stond het skigebied aan de rand van de ondergang. Met frisse moed en een grote bak geld had Prentner er alle vertrouwen in dat hij een succes kon maken van het kleine skigebied. Dat is hem helaas niet gelukt.

Zelf verwijt Prentner de regionale autoriteiten dat zij niet zijn bijgesprongen. Volgens hem zou het skigebied erg belangrijk zijn voor de regio en had hij bij de overname al steun verwacht van de gemeente en deelstaat. Die hulp is echter niet gekomen. De regionale autoriteiten hebben niet dezelfde mening. Volgens hen heeft Prentner heel lang niets van zich laten horen.

Schuldeisers Postalm

Prentner overnam het skigebied vorig jaar al met schulden. Die schulden heeft hij niet kunnen aflossen. Op dit moment staat 1 miljoen aan activa tegenover 1,9 miljoen aan passiva. In de faillissementsprocedure worden 30 schuldeisers genoemd.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in