Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WK alpineskiën 2025 in Saalbach krijgt eigen musical

© Salzburger Landestheater

Wintersportredacteur

Het Salzburger Landestheater ontwikkelt een musical in samenwerking met Tourismusverband Saalbach Hinterglemm en SalzburgerLand Tourismus voor het WK alpineskiën in Saalbach 2025. In februari 2025 gaat het stuk in première en ook tijdens het WK wordt de musical opgevoerd. Wat een bijzondere actie, dit is alles wat we tot nu toe weten!

Musical WK alpineskiën Saalbach 2025

Met deze musical willen de verantwoordelijken in Salzburg cultuur en sport laten samenkomen. Aan het plot van de musical “Skiverliebt – Zwei Bretteln, die die Welt bedeuten” wordt op dit moment nog gewerkt, dus veel kunnen we je nog niet vertellen. Maar het wordt zeker een interessant verhaal. Tot nu toe is bekend dat de musical gaat over skiën, sportieve ambities en prestatiedruk en de Oostenrijkse gastvrijheid. Daarbij komt er natuurlijk ook een liefdeselement in de musical. Het stuk speelt zich af in Saalbach en er komen ook popnummers in de musical.

Waar je de musical kunt bekijken?

Vanaf februari 2025 is deze musical te zien in het Landestheater in Salzburg, ook wordt het stuk twee keer opgevoerd tijdens het WK skiën 2025 in Saalbach. Er komt zelfs een Hamburgse editie van dit stuk, volgens de ORF. Het is een Duitstalige musical, maar wellicht komt er ook een Engelse versie.

WK alpineskiën Saalbach 2025

In oktober 2020 is bekendgemaakt dat Saalbach het WK alpineskiën 2025 mag organiseren. Het wintersportoord is via een livestream uitgekozen uit drie kandidaat skigebieden. Van 4 tot 16 februari 2025 zal het WK plaatsvinden. Tickets zijn vanaf maart 2024 verkrijgbaar.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in