Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersportverblijf aan de piste

In de morgen je ski‘s aanklikken om als één van de eerste de piste op te gaan en aan het einde van de dag ski je zo naar je accommodatie. Geen rij bij de skilift en ook geen gesjouw met je spullen. Het heeft zo zijn voordelen, een chalet of appartement op de piste. Een hoop dorpen zijn gebouwd voor de wintersport, met name in Frankrijk. Doordat dat deze dorpen hoog liggen zijn ze veelal sneeuwzeker en liggen ze meenstal ook direct aan de liften of pistes. 

Voordelen

Tijdens de wintersport zit je niet te wachten op overvolle skibussen en lange rijen voor de liften. Je accommodatie boeken op de piste is daarom een uitkomst. Ga je een weekendje of midweek op wintersport ,dan is dit absoluut de overweging waard. Après-skiën is natuurlijk een activiteit die bij de wintersport hoort en dit gebeurt vaak op de piste zelf. Leg snel je spullen in het appartement en mis geen moment van het feest. Ben je met een grote groep waar er mensen zijn die wat langer willen slapen of eerder terug willen dan is dat ook een mogelijkheid. En wat dacht je van het prachtige uitzicht dat je ’s ochtends hebt op de net geprepareerde piste!

Bestemmingen

In Frankrijk liggen de meest zo genoemde ski-in/ski-out bestemmingen. Val Thorens is hier een voorbeeld van, op 2300 meter is dit in Europa het hoogst gelegen dorp. De ski-in/ski-out bestemming bij uitstek door de ligging in het midden van het skigebied Les Trois Vallées. Het is hier mogelijk om vanaf de piste dwars door het dorp naar de appartementen te skiën of tot vlak voor de deur. Een ander voorbeeld is het Paradiski gebied, bijna alle dorpen liggen hier zoals Arc 2000 en Plagne 1800.

In Oostenrijk zijn geen echte skistations gebouwd. Je vindt hier juist authentieke dorpjes waar de plaatselijke bevolking al jaren woont. Deze dorpjes zijn vaak iets lager gelegen. Boven op de berg kom je weinig dorpjes tegen, wel zijn er dorpen waar de accommodaties gelegen zijn aan de skiliften, zoals Saalbach-Hinterglemm.

Kinderen

Een appartement aan de piste is eveneens ideaal voor gezinnen met kids. Na het skiën kunnen de kinderen nog even spelen in de sneeuw terwijl de volwassen kunnen genieten op een terras of balkon.

‘s Ochtends skiën zij direct naar het verzamelpunt van de skischool zonder dat er gewacht hoeft worden of dat er gesjouwd moet worden met de ski’s. Na een valpartij kun je gemakkelijk even naar het appartement voor een stel droge kleren zonder er dan eerst met de lift naar beneden gegaan moet. Tussen de middag is het niet nodig in een duur restaurant te eten, eten in het eigen appartement is net zo makkelijk.

Zoek je een leuke wintersportaccommodatie aan de piste? Kijk dan op Snowtime.nl voor meer informatie.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in