Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winteropening in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau uitgesteld

Blik op de piste in Ski Juwel

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De start van het skiseizoen voor vele skigebieden komt steeds dichterbij, zo ook voor Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Eigenlijk zou het skiseizoen op 3 december 2022 losbarsten, maar dit wordt een paar dagen uitgesteld. De reden voor het uitstel: het weer. Het skigebied heeft ervoor gekozen om op 8 december 2022 de liften en pistes officieel te openen.

Start skiseizoen Ski Juwel

Op de social media kanalen van het skigebied is de aankondiging van het uitstel gedaan. Wintersporters moeten nog een paar dagen extra wachten om te kunnen afdalen van de pistes in het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau in Tirol. Het weer zit niet mee: de sneeuwdump van vorige week heeft weliswaar veel goeds gedaan voor het winterseizoen, maar voor de winteropening moeten de temperaturen wel laag blijven.

In Ski Juwel worden er temperaturen rond het vriespunt voorspeld voor de komende dagen, volgens Bergfex. Hopelijk geeft dit net het laatste zetje om het skigebied officieel te kunnen openen voor dit jaar.

Ook de Zillertal Arena stelt het seizoen uit

Gisteren werd ook door de Zillertal Arena aangekondigd dat het skiseizoen uitgesteld wordt. Hierbij gaat het om dezelfde periode. Ook dit skigebied zou op 3 december 2022 openen, maar stelt dit uit tot 8 december 2022. Laten we duimen dat de sneeuwcondities op 8 december 2022 goed genoeg zijn! Dan staat de opening van vele skigebieden namelijk op de planning.

››› Start skiseizoen 2022/2023: openingsdata skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in