Nieuwsalert per mail ontvangen

Winterberg maakt zich klaar voor het winterseizoen

Het is half oktober en de voorbereidingen voor het winterseizoen zijn in Winterberg in volle gang. Hier komt natuurlijk heel wat bij kijken en je weet nooit hoe vroeg of hoe laat in het seizoen koning Winter zich meldt. Je kunt dan maar beter alvast klaar zijn, zodat je de ski’s onder kunt binden wanneer er voldoende sneeuw valt.

Winterseizoen

De blaadjes vallen van de bomen en dat betekent dat de winter er weer snel genoeg aankomt. Het is dan ook hoog tijd om voorbereidingen te treffen voor het winterseizoen, zo weet ook Winterberg. Zij zijn op dit moment dan ook hard bezig om het in orde te maken. Inmiddels is het gras dan ook al gemaaid, zodat wij hier van de winter met een dikke laag sneeuw erop overheen kunnen skiën. Hieronder zie je de foto’s die gemaakt zijn door Marcel van de winterbergbus.nl.

Sneeuwkanonnen

Tijdens de zomer worden sommige sneeuwkanonnen weggehaald, maar als de winter weer komt zijn ze weer hard nodig. Als de temperatuur het toelaat kan er dan weer kunstsneeuw worden gemaakt. Hierdoor kun je ook bij weinig sneeuwval skiën in Winterberg. De meeste sneeuwkanonnen zijn inmiddels weer op hun plek gezet.

 

Skiliften

Allemaal heel leuk die gemaaide grasvelden en sneeuwkanonnen, maar wij gaan van de winter toch echt niet elke afdaling met onze ski’s omhoog lopen. Gelukkig zijn er inmiddels al verschillende stoeltjesliften klaargemaakt voor de winter. Zo draaide bijvoorbeeld de stoeltjeslift bij de Poppenberg. Kortom de winter in Winterberg mag beginnen!

Winterberg

Winterberg is onder de Nederlandse skiër ontzettend populair. Dit komt voornamelijk doordat het skigebied relatief dicht bij de Nederlandse grens ligt. Winterberg is dan ook de ideale bestemming om een weekendje heen te gaan. Een ruime 25 kilometer aan pistes is ideaal om weer in vorm te komen of om te leren skiën. Het is dan ook zeker aan te raden om hier een keer heen te gaan.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in