Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Werknemer overleden na val van 60 meter tijdens onderhoud aan gondel in Val Gardena

verse sneeuw

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Donderdagochtend, rond 9.20 uur, heeft er een dodelijk ongeluk plaatsgevonden in het Seceda-gebied in Ortisei, Val Gardena. Een werknemer van de skiliften voerde onderhoud uit aan een gondel op grote hoogte, toen de veiligheidskabel waaraan hij gezekerd zat brak en de man ruim 60 meter naar beneden viel. De medewerker was op slag dood, alle reddingspogingen mochten niet baten.

Val van 60 meter

Nu het skiseizoen van Val Gardena voorbij is, vinden er allerlei onderhoudswerkzaamheden plaats. Zo ook gisteren, op Hemelvaartsdag. De 48-jarige Mirco Balzano, die inmiddels alweer 19 jaar in dienst was bij de Bergbahnen van het skigebied, voerde onderhoud uit aan de Seceda-kabelbaan in Ortisei. De man was bezig op grote hoogte en was daarbij gezekerd aan een veiligheidskabel. Toen hij van de ene naar de andere gondel wilde abseilen, brak de veiligheidskabel om nog onbekende redenen. De man viel ongeveer 60 meter naar beneden en overleed ter plaatse.

Het Italiaanse skigebied is alweer een tijdje gesloten. Op dit moment zijn de enige aanwezigen in het gebied werknemers, fietsers en wandelaars. Alleen de Resciesa gondel is momenteel in bedrijf.

Hoe kon dit gebeuren?

De veiligheidskabel waaraan de werknemer vastzat, brak en hierdoor maakte hij een val van ongeveer 60 meter. Het is nog onduidelijk waarom het touw brak. Een collega van de man zag het ongeluk gebeuren en sloeg alarm. Onder andere de noodhelikopter Pelikan 1, de bergreddingsdienst en de politie werden ingezet. Verschillende reddingspogingen waren tevergeefs. Onderzoek naar het ongeluk is in volle gang.

Lees ook: 29-jarige man maakt dodelijke val uit gondel in Les 2 Alpes

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in