Nieuwsalert per mail ontvangen

Wereldrecord skiën op asfalt verbroken met Ferrari

We kijken allemaal hoopvol uit naar december, want dan gaan veel skigebieden weer officieel geopend worden. Heerlijk met de lift omhoog, om vervolgens de ski’s onder te binden en te genieten van de heerlijke besneeuwde pistes. Niet iedereen heeft dit geduld en sommigen doen dan ook gekke dingen om het ‘skigevoel’ te krijgen. Zo ook de man in deze video die afgelopen week het wereldrecord asfalt skiën heeft verbroken. Hoe hij dit gedaan heeft? Gewoon achter een Ferrari gaan hangen!

schermafbeelding-2016-10-26-om-10-26-26

Het oude record kwam uit 2008 en werd gezet door de inmiddels overleden Erik Roner uit de USA. De snelheid die hij behaalde kwam uit op 51,4 kilometer per uur. Dit was een record dat verbroken moest worden en dat is gelukt. Met 63,78 km per uur staat er een nieuw record. Dat record is uiteraard wel in stijl gezet, want Jan Farrell kwam aan met een Ferrari en skiede op World Cup reuzenslalom ski’s van Atomic. Met een lengte van 195 moest het asfalt getrotseerd worden en dat heeft mooie beelden opgeleverd. Zie onderstaande video voor het nieuwe wereldrecord.

Snelheid en wintersport zijn uiteraard nauw met elkaar verbonden. Er worden dan ook grote risico’s genomen om snelheidsrecords te verbreken. Ook op de piste is een wereldrecord geplaatst. In dit rode pak heeft Ivan Origone 255 km per uur gehaald. Benieuwd naar de beelden? Zie onderstaande artikel!

Ivan Origone verbreekt wereldrecord op ski’s: 255 km/u!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in