Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: skiweekend met sneeuw en zon, daarna mild weer

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Sneeuw, kou en zon – dit weekend wordt het nog een prachtig skiweekend. Het zal daarom ook druk op de pistes zijn. Niet alleen steeds meer Nederlanders zijn te spotten op de pistes, ook de lokale bevolking zal in de bergen aanwezig zijn. Geniet nog maar even van dit winterse weer, want na het weekend is de voorspelling anders. Het weerbeeld zal dan een stuk milder zijn.

Dit weekend sneeuw en zon

Volgens het sneeuwbericht van Schneehöhe gaan er vandaag en in het weekend nog enkele vlokken verse sneeuw vallen. Ook Bergfex bevestigt dit, het zal een prachtig skiweekend worden met verse sneeuw en zon. De temperatuur ligt nu nog onder het vriespunt net als de hele afgelopen week, het was ijskoud in de Alpen. Maar ook dat zal veranderen. Dit weekend zal er ongeveer nog 5-10 cm sneeuw vallen in de meesten Alpengebieden. De meeste sneeuw staat op de planning voor Frankrijk, Lombardije, Zuid-Tirol en Karinthië. Op hoge hoogte kan hier tot 20 cm sneeuw vallen.

Na het weekend mild weer in de Alpen

Zondag draait het weer volledig om en staan er weer plus graden op de planning voor de Alpen. Ook in Nederland kan het 10 graden worden. De kerstweek begint met een mix van wolken, zon en mild weer. “In de loop van de eerste helft van de week zal de mildere lucht zich een weg banen naar de dalen” – vertelt de weerexpert van Meteo Experts in de Tiroler Tageszeitung.

Toch geen witte Kerst?

De ZAMG (Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica) blikt vooruit naar de feestdagen in de Alpen. Een paar weken geleden was de kans op een witte Kerst nog aanzienlijk groot, maar deze wordt steeds kleiner. Kijkend naar het verleden en de temperaturen die nu worden voorspeld is er een opwarming van de aarde rond de één tot twee graden volgens weerexpert Alexander Orlik. De kans op sneeuw in deze periode is dus ook steeds kleiner. “De kans op een witte Kerst is in Bregenz de afgelopen decennia met 40 procent gedaald”. Sneeuwbedekking in alle delen van de Alpenlanden zal dus niet zo snel gebeuren.

De afgelopen week gaf wel hoop op een witte Kerst. Het sneeuwde zelfs in de steden Salzburg en Innsbruck in Oostenrijk. Maar de voorspelling voor aankomende week met mild weer gooit roet in het eten. Een witte Kerst kun je sowieso beleven als je reist naar de skigebieden. Op de pistes ligt genoeg sneeuw 😉.

››› Vier de feestdagen in de bergen in een van deze 5 accommodaties

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in