Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Weerbericht Oostenrijk

Wintersportredacteur

De meeste mensen zijn al op wintersport geweest, maar toch gaan er nog een hoop Nederlanders richting de Alpengebieden. Om die reden besteden wij aandacht aan het weer in de Alpen. Vandaag zullen wij het gaan hebben over de weersvoorspelling in Oostenrijk.

Karinthië:

In Karinthië regent het momenteel in de lager gelegen gebieden. De sneeuwgrens ligt rond de 1.300 – 1.800 meter. In het dal liggen de temperaturen rond de 10 graden overdag en in de avond ligt dit rond het vriespunt.

Tirol:
In het noorden van Tirol zal de föhn aanhouden. In het zuiden van Tirol is het beduidend kouder waarbij je moet denken aan temperaturen rond de 3 á 4 graden. Hier ligt de sneeuwgrens rond de 1.500 meter. In heel Tirol zal het ligt regenen.

Vorarlberg:
Veel bewolking en weinig regen. Hier rustig weer met temperaturen schommelend tussen de 5 en 10 graden boven nul.Morgen wordt er lichte regen voorspeld waardoor het zal sneeuwen bij hoogtes boven de 1.500 meter.
Salzburg:
Ook hier zal de föhn nog een beetje mee gaan spelen. In het uiterste geval kan er een temperatuur van 17 graden behaald worden.  De dikke bewolking zal overheersen met af en toe een spatje regen. Dit zal niet heel veel zijn.
Steiermark:
Veel bewolking en in de loop van de ochtend zal er regen in het zuid-westen gaan komen.De sneeuwgrens ligt tussen de 1.500-1.700 meter.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in