Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: ijskoud en meer sneeuw op komst in de wintersportlanden

Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is lekker aan het sneeuwen in de Alpen. Al de hele week worden de wintersportlanden witter en witter en het is nog niet afgelopen. De sneeuwval gaat nog even door! Hoeveel er nog gaat vallen en wat het weerbeeld gaat doen? Dat lees je in dit blog.

In Frankrijk is het onstuimig

De afgelopen dagen sneeuwde het vooral in het westen van de Alpen. In Frankrijk blijft het maar sneeuwen en stormen. Storm Fien raast namelijk op dit moment over het land. Wel zwakt deze steeds meer af. In de loop van de dag kun je ook een zonnetje verwachten als je in de Franse Alpen aan het wintersporten bent. Inmiddels is er echt een flinke laag verse sneeuw gevallen, dus de omstandigheden zijn perfect! De komende dagen zal de zon zich steeds meer laten zien, maar ook is het erg koud. Wees hierop voorbereid tijdens de wintersport.

Bak met verse sneeuw in Val Thorens en het sneeuwt nog even door

Oostenrijk: bewolkt en sneeuw

De kou en wolken zijn volop aanwezig in Oostenrijk. De afgelopen dagen heeft het vooral erg gesneeuwd in het zuiden van Oostenrijk. Maar sinds vannacht is er in meerdere delen van het land neerslag in de vorm van sneeuw gevallen. Van de echt grote hoeveelheden sneeuw, die voorspeld werden, is nog lang niet overal sprake. De belangrijkste windstromingen gaan namelijk langs Oostenrijk, waardoor hier niet van geprofiteerd kan worden. De komende dagen komt er zeker wel een laagje sneeuw bij in Oostenrijk op de piste, maar de sneeuwval is erg wisselend per gebied. De zon zal zich de komende dagen even niet laten zien.

Witte webcams: ook in delen van Oostenrijk sneeuwt het

Wisselvallig in Zwitserland

De afgelopen dagen was er ook flinke sneeuwval in Zwitserland. In dit wintersportland is er wel nog kans op zon de komende dagen. Het weer is heel wisselend, maar soms maken de wolken ruimte voor een zonnetje. Vooral in het westen van Zwitserland kan deze doorbreken. Vergeet je zonnebrand dan niet! In het oosten blijft het bewolkt. De komende dagen kunnen er nog enkele centimeters sneeuw vallen in Zwitserland. Vooral in het Zwitserse Berner Oberland en Wallis wordt veel sneeuwval verwacht. Het gaat hierbij om hoeveelheden tussen de 5 en 25 centimeter.

Overwegend zonnig in Italië

In Italië sneeuwt het voornamelijk in de nachten, overdag komt de zon tevoorschijn voor prachtig weer. Dit blijft ook zo de komende dagen. De zon gaat vaker schijnen, maar het blijft wel ijskoud. De temperatuur kan op hoge hoogte dalen tot in de dubbele cijfers onder nul. Dit is echt verraderlijk koud! Tussendoor kan het wel een dagdeel bewolkt zijn in Italië op de piste, maar wees gerust, de zon komt waarschijnlijk snel weer tevoorschijn.

Veel sneeuw voor Duitsland in het weekend

Aan het begin van de week heeft het al gesneeuwd in het zuiden van Duitsland, maar dit was nog niets in vergelijking met wat eraan komt! Donderdag zal het al wisselend licht sneeuwen in het midden en zuiden van Duitsland. De echte klapper komt pas in het weekend, het Duitse en Amerikaanse weermodel geeft namelijk een groot sneeuwfront. In de nacht van de zaterdag op zondag wordt rond de 5 tot 15 centimeter sneeuw voorspeld in een groot deel van Duitsland. De week daarna zal het ook blijven sneeuwen volgens deze prognose. De temperatuur daalt naar beneden en in heel Duitsland lijkt de winter weer helemaal, volgens de voorspelling van weerexpert Dominique Jung uit Duitsland.

Lees ook: Goed nieuws voor Winterberg en Willingen, zo liggen de skigebieden er op dit moment bij!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in